suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Limingan kunta

Musiikin ja tanssin perusopetus

  • Palvelu
  • 4 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Limingan seudun musiikkiopisto on vireä neljän kunnan alueella toimiva musiikkioppilaitos. Päätoimipiste sijaitsee Limingassa ja musiikkiopiston toimialueeseen kuuluvat sopimuskuntina Tyrnävän, Lumijoen sekä Siikalatvan kunnat. Oppilaitos tarjoaa korkeatasoista ja opetussuunnitelmaan perustuvaa taiteen perusopetusta musiikin laajan oppimäärän mukaisesti sekä tanssin yleisen oppimäärän opetusta lähialueen kuntien lapsille ja nuorille. Innokas ja motivoitunut opettajakollegio mahdollistaa 230 lapsen ja nuoren musiikillisen kasvun Limingan seudun musiikkiopiston toiminta-alueella. Musiikkiopisto järjestää konsertteja ja osallistuu tapahtumiin, joihin kaikki kuntalaiset ovat tervetulleita nauttimaan musiikillisista taide-elämyksistä.

Toimi näin

Limingan seudun musiikkiopiston (Liminka, Lumijoki, Tyrnävä ja Siikalatva) pääsykokeisiin sekä muihin opintoihin ilmoittaudutaan vuosittain huhtikuussa lähettämällä sähköinen lomake.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Oppilailta voidaan periä opetuksesta kohtuullisia maksuja.

Vapaaoppilaspaikkaa voi hakea taloudellisin perustein.

Tausta ja lainsäädäntö

Taiteen perusopetus on tarkoitettu ensisijaisesti lapsille ja nuorille. Se on tavoitteellista, tasolta toiselle etenevää opetusta, jota järjestetään taideoppilaitoksissa sekä kansalaisopistoissa.

Taiteen perusopetuksessa opiskelija saa valmiuksia ilmaista itseään taiteen keinoin. Hän voi halutessaan hakeutua taiteenalan ammatilliseen ja korkea-asteen koulutukseen.

Opetusta voivat järjestää kunnat, kuntayhtymät, yhdistykset, säätiöt ja valtion oppilaitokset. Opetus perustuu valtakunnalliseen yleisen ja laajan oppimäärän opetussuunnitelman perusteisiin.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaLimingan kunta
Muut vastuuorganisaatiotSiikalatvan kunta, Tyrnävän kunta, Lumijoen kunta
Palvelusta vastaaLimingan kunta
Alue Liminka, Lumijoki, Siikalatva, Tyrnävä
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Limingan kunta
Päivitetty: 14.9.2020