suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Miehikkälän kunta

Museotoimi

  • Palvelu
  • Miehikkälä
  • Julkinen palvelu

Miehikkälän museoihin kuuluvat Salpalinjan linnoitushistoriaan erikoistunut Salpalinja-museo ja kulttuurihistoriallinen kotiseutumuseo.

Miehikkälän Salpalinja-museo on vuonna 1987 perustettu Salpalinjan linnoitushistoriaa esittelevä sotahistoriallinen ammattimuseo. Sen näyttelyt sijoittuvat viime sotien aikana vahvennetun komppanian puolustuskeskukseksi rakennetulle ja järeästi linnoitetulle useamman hehtaarin laajuiselle ulkomuseoalueelle. Museoalueelta löydät kolme eripituista linnoitushistoriallista reittiä, joita täydentävät mm. audiovisuaalisesti tuotetut sisällöt. Opastus sisältyy museon aukioloaikoina pääsylipun hintaan. Museon matkailijapalveluihin kuuluvat myös historia- ja luontoteemaan erikoistunut museokauppa Rasla, tilaussauna Motti, retkeilyvälinevuokraus, ja museokahvila lounas- ja tilausravintolapalveluineen. Salpalinja-museon läpi kulkee 45 km mittainen Salpapolku-retkeilyreitti, johon liittyen museo tarjoaa myös retkeilijöille palveluita.

Museotoimen vastuulla olevat Miehikkälän museokokoelmat muodostuvat Salpalinja-museon linnoitushistoriallisesta kokoelmasta ja Miehikkälän lakkautetun kulttuurihistoriallisen kotiseutumuseon kokoelmasta. Museotoimi hoitaa kokoelmia ja niihin liittyvää tietopalvelua.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaMiehikkälän kunta
Palvelusta vastaaMiehikkälän kunta
Alue Miehikkälä
Palvelun kieletsuomi, englanti, ruotsi, saksa
Tekstistä vastaa: Miehikkälän kunta
Päivitetty: 28.1.2021