suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Tuusulan kunta

Museopalvelut

  • Palvelu
  • Tuusula
  • Julkinen palvelu

Tuusulan museo on Tuusulan kunnan ylläpitämä museokokonaisuus. Vastaamme neljän museon toiminnasta ja avoinnapidosta. Museokohteemme ovat Halosenniemi, Taiteilijakoti Erkkola, Aleksis Kiven kuolinmökki ja Klaavolan talo. Tuusulan museo vastaa myös Kellokosken sairaalamuseon avoinnapidosta kesäkaudella.

Museorakennusten lisäksi hallinnassamme on laajat taide- ja kulttuurihistorialliset kokoelmat. Ne ovat lähtökohta niin paikallisen kuin kansallisen kulttuurin esittelylle näyttely-, opetus- ja tapahtumatoiminnassamme.

Tuusulan museo on sekä taidemuseo että kulttuurihistoriallinen museo. Taidemuseo vastaa merkittävistä taidekokoelmista ja Halosenniemen ja Erkkolan näyttelytoiminnasta. Kulttuurihistoriallisen museon vastuulla on Tuusulan historiaan ja kehitykseen liittyvä tutkimus- ja tallennustyö sekä paikallishistorian ja perinteen esittely eri tavoin.

Tavoitteemme on välittää ihmisille iloa, hyvinvointia ja tietoa sekä vahvistaa alueemme identiteettiä taiteen ja historian avulla.

Tausta ja lainsäädäntö

Museotoiminnan tavoitteena on ylläpitää ja vahvistaa väestön ymmärrystä kulttuurista, historiasta ja ympäristöstä. Museot ovat avoimia kaikille.

Museot huolehtivat kulttuuri- ja luonnonperinnön tallentamisesta ja säilyttämisestä tuleville sukupolville. Samoin museot jakavat näyttelyillä ja julkaisuilla tietoa yleisölle sekä harjoittavat tutkimusta ja opetusta.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaTuusulan kunta
Palvelusta vastaaTuusulan kunta
Alue Tuusula
Palvelun kieletsuomi, englanti, ruotsi
Tekstistä vastaa: Tuusulan kunta
Päivitetty: 1.9.2021