suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Raahen kaupunki

Museopalvelut

  • Palvelu
  • Raahe
  • Julkinen palvelu

Raahen museon tehtävänä on aineelliseen ympäristöön liittyvien perinteiden, esineiden ja rakennusten sekä luonnon säilyttäminen, tutkiminen, suojelu ja tunnetuksi tekeminen sekä kotiseututyön ja historian harrastuksen edistäminen.

Museon palveluvalikoima on laaja. Tarjoamme suomen- ja englanninkielisiä opastuksia museokohteisiimme, laaja kuva-arkistomme, asiantuntijapalvelut ja lainattava materiaali ovat hyödyksi niin opiskelijalle, tutkijalle kuin muillekin alan harrastajille ja ammattilaisille. Työpajatoimintamme on suunnattu kaikenikäisille asiakkaille.

Raahen museo myös vuokraa tiloja erilaista kerho- ja yhdistystoimintaa sekä pienimuotoisia juhlia varten. Myös yksityishenkilöillä on mahdollisuus tilavuokraukseen.

Toimi näin

Lisätietoa palveluistamme ja museokohteistamme sekä yhteystiedot löytyvät museon verkkosivuilta.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Suomen museoista suurin osa on valtion ja kuntien yhteisesti rahoittamia. Museot rahoittavat toimintaansa myös omalla varainhankinnalla, kuten pääsymaksuilla.

Osa museopalveluista on maksullisia, lisätietoa museon verkkosivulta.

Tausta ja lainsäädäntö

Museotoiminnan tavoitteena on ylläpitää ja vahvistaa väestön ymmärrystä kulttuurista, historiasta ja ympäristöstä. Museot ovat avoimia kaikille.

Museot huolehtivat kulttuuri- ja luonnonperinnön tallentamisesta ja säilyttämisestä tuleville sukupolville. Samoin museot jakavat näyttelyillä ja julkaisuilla tietoa yleisölle sekä harjoittavat tutkimusta ja opetusta.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaRaahen kaupunki
Palvelusta vastaaRaahen kaupunki
Alue Raahe
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Raahen kaupunki
Päivitetty: 5.5.2022