suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Palvelu

Museopalvelut

Miten asioin tässä palvelussa?

Katso tähän palveluun liittyvät sähköiset asiointikanavat, puhelinpalvelut sekä palvelupaikat.
Vastuuorganisaatio: Raahen kaupunki
Alue: Raahe
Palvelun kieli: suomi

Raahen museon tehtävänä on aineelliseen ympäristöön liittyvien perinteiden, esineiden ja rakennusten sekä luonnon säilyttäminen, tutkiminen, suojelu ja tunnetuksi tekeminen sekä kotiseututyön ja historian harrastuksen edistäminen.

Museon palveluvalikoima on laaja. Tarjoamme suomen- ja englanninkielisiä opastuksia museokohteisiimme, laaja kuva-arkistomme, asiantuntijapalvelut ja lainattava materiaali ovat hyödyksi niin opiskelijalle, tutkijalle kuin muillekin alan harrastajille ja ammattilaisille. Työpajatoimintamme on suunnattu kaikenikäisille asiakkaille.

Raahen museo myös vuokraa tiloja erilaista kerho- ja yhdistystoimintaa sekä pienimuotoisia juhlia varten. Myös yksityishenkilöillä on mahdollisuus tilavuokraukseen.


Toimi näin

Lisätietoa palveluistamme ja museokohteistamme sekä yhteystiedot löytyvät museon verkkosivuilta.


Tausta ja lainsäädäntö

Museotoiminnan tavoitteena on ylläpitää ja vahvistaa väestön ymmärrystä kulttuurista, historiasta ja ympäristöstä. Museot ovat avoimia kaikille.

Museot huolehtivat kulttuuri- ja luonnonperinnön tallentamisesta ja säilyttämisestä tuleville sukupolville. Samoin museot jakavat näyttelyillä ja julkaisuilla tietoa yleisölle sekä harjoittavat tutkimusta ja opetusta.


Palvelun toteuttaa: 
Raahen kaupunki