suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Naantalin kaupunki

Museopalvelut

  • Palvelu
  • Naantali
  • Julkinen palvelu

Naantalin museo on kulttuurihistoriallinen paikallismuseo Vanhassakaupungissa. Museo toimii kahdessa eri kiinteistössä kaupungin entisessä keskustassa, Itsenäisyydenpuiston reunoilla. Naantalin museo on Museokortti-museo.

Hiilola ja Sau-Kallio

Porvariskoti Hiilola ja käsityöläisen talo Sau-Kallio kertovat asumisesta pienessä puukaupungissa 1800-luvulla. Yhtenäinen museoalue pihapiireineen ja ruusutarhoineen luo viehättävän ympäristön aistia menneen ajan tunnelmaa.

Humppi

Humpin kiinteistössä esitellään Naantalin kaupungin historiaa arkeologian, luostarin pienoismallin ja vaihtuvien näyttelyiden avulla. Humpissa sijaitsee myös museokauppa Säsonki.

Museokauppa Säsonki

Humpissa sijaitsevan museokaupan valikoimiin kuuluu kaupungin historiaan liittyviä lahjaesineitä ja matkamuistoja.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Suomen museoista suurin osa on valtion ja kuntien yhteisesti rahoittamia. Museot rahoittavat toimintaansa myös omalla varainhankinnalla, kuten pääsymaksuilla.

Tausta ja lainsäädäntö

Museotoiminnan tavoitteena on ylläpitää ja vahvistaa väestön ymmärrystä kulttuurista, historiasta ja ympäristöstä. Museot ovat avoimia kaikille.

Museot huolehtivat kulttuuri- ja luonnonperinnön tallentamisesta ja säilyttämisestä tuleville sukupolville. Samoin museot jakavat näyttelyillä ja julkaisuilla tietoa yleisölle sekä harjoittavat tutkimusta ja opetusta.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaNaantalin kaupunki
Palvelusta vastaaNaantalin kaupunki
Alue Naantali
Palvelun kieletsuomi, englanti
Tekstistä vastaa: Naantalin kaupunki
Päivitetty: 19.5.2020