suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Keuruun kaupunki

Museopalvelut

  • Palvelu
  • Keuruu
  • Julkinen palvelu

Keuruun museo järjestää ympäri vuoden vaihtuvia taidenäyttelyitä museosalissa, joka sijaitsee Vanhan Keuruun alueella Kangasmannilan pappilan vanhassa kivinavetassa Kamanassa. Museo vaikuttaa ja on laajasti läsnä myös seiniensä ulkopuolella. Pienimuotoisia näyttelyitä on Kamanan Vinttigalleriassa, Lehtiniemen Aulagalleriassa, Haapamäen Wanhalla ja Pihlajaveden kotiseutumuseossa. Kauttamme voi varata opastetun käynnin museon näyttelyihin, Keuruun kirkkoihin ja kotiseutukohteisiin ympäri vuoden, myös kesän aukioloaikojen ulkopuolella.

Keuruun museo toimii Keuruun kunnan alueella ja tekee tiivistä yhteistyötä Keuruun kaupungin kanssa. Keuruun museosäätiö sr ylläpitää Keuruun museon toimintaa, johon kuulu kaupungin taidekokoelmien hoito, näyttelyiden järjestäminen ja museopedagogisen yleisötyön järjestäminen. Keuruun museon painopisteet ja tavoitteet ovat vahvistaa moniarvoista Keuruuta - keuruulaisen kulttuurihistorian ja nyky-ympäristön henkistä kulttuuria. Keuruun museo on nykypäivään reagoiva museo ja se tarjoaa tasavertaisia ja merkityksellisiä kohtaamisia ihmisten kanssa yhdessä tekemällä. Museo mahdollistaa seudun asukkaille ja matkailijoille hyvät museopalvelut.

Keuruun museo vaalii kulttuuriperintöä ja on Keuruun historian tietopankki. Museo tekee Keuruun historiaa tunnetuksi keuruulaisille ja kaikille historiasta kiinnostuneille. Museo on arvostettu asiantuntija ja taustavaikuttaja ja Keuruun museo noudattaa museoalan kansainvälisiä eettisiä sääntöjä ja säätiölakia ja on valmis uudistumaan ja uudistamaan toimintaansa Keuruulla sekä valtakunnallisten ja maakunnallisten museoverkkojensa kautta.

Keuruun museo tallentaa ja tuo esiin alueen henkistä ja aineellista kulttuuriperintöä ulottaen aiheet nykypäivän ilmiöihin saakka. Kävijä tutustuu omiin juuriinsa, saa tietoa ja kokee hyvinvointiaan lisääviä elämyksiä

Toimi näin

Keuruun museon näyttelyt ovat avoinna ma–to klo 11–17, pe klo 11–18, la klo 11–15.

Lisätietoja näyttelyistä ja tapahtumista meneillään olevien näyttelyiden sivuilta. 

Museon näyttelyt ovat kiinni juhlapyhinä, kuten pitkäperjantaina, toisena pääsiäispäivänä, vappuna, helatorstaina ja itsenäisyyspäivänä. Samoin joulun ja uuden vuoden aikana avoinnaolossa on poikkeuksia. Museon henkilökunta palvelee sinua parhaiten kun varaat museolta ajan. Sovi asioinnista ennakkoon.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Suomen museoista suurin osa on valtion ja kuntien yhteisesti rahoittamia. Museot rahoittavat toimintaansa myös omalla varainhankinnalla, kuten pääsymaksuilla.

Keuruun museon näyttelyihin on vapaa pääsy.

Tilattu opastus / näyttelyt Kamanassa: 58 € / 45 min

Museokortti käy.

Tausta ja lainsäädäntö

Museotoiminnan tavoitteena on ylläpitää ja vahvistaa väestön ymmärrystä kulttuurista, historiasta ja ympäristöstä. Museot ovat avoimia kaikille.

Museot huolehtivat kulttuuri- ja luonnonperinnön tallentamisesta ja säilyttämisestä tuleville sukupolville. Samoin museot jakavat näyttelyillä ja julkaisuilla tietoa yleisölle sekä harjoittavat tutkimusta ja opetusta.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKeuruun kaupunki
Palvelusta vastaaKeuruun kaupunki
Alue Keuruu
Palvelun kieletsuomi, englanti
Tekstistä vastaa: Keuruun kaupunki
Päivitetty: 18.8.2020