suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kankaanpään kaupunki

Museopalvelut

  • Palvelu
  • Kankaanpää
  • Julkinen palvelu

Kankaanpään kaupunginmuseo toimii Niinisalossa 1950 –luvulla rakennetussa entisessä koulukiinteistössä. Tilaa rakennuksessa on n. 2300 m², josta näyttelytilaa yhteensä 1400 m².

Kankaanpään kaupunginmuseo kerää, tallentaa, tutkii ja esittelee kankaanpääläistä ja siihen oleellisesti liittyvää kulttuuriperintöä. Esinekokoelman lisäksi se vastaa laajasta valokuva-kokoelmasta ja museoarkistosta sekä Sinikka ja Kauko Räikkeen taidekokoelmasta. Lisäksi museon hoidossa on kaupungin taidekokoelma ja julkiset veistokset (ns. Taidekehä). Kankaanpään taide- ja kulttuuriperinnön tietopankkina se antaa aiheeseensa liittyvää opetus- ja asiantuntijapalvelua.

Kankaanpään kaupunginmuseo on perustettu 1974. Kokoelma- ja tutkimustoiminnassa museo on mukana valtakunnallisessa TAKO -yhteistyössä, jossa Kankaanpään erityisiä vastuualueita ovat kenkäteollisuus ja sen tuotteet, vaatetusteollisuus ja taidekoulutus.

Tausta ja lainsäädäntö

Museotoiminnan tavoitteena on ylläpitää ja vahvistaa väestön ymmärrystä kulttuurista, historiasta ja ympäristöstä. Museot ovat avoimia kaikille.

Museot huolehtivat kulttuuri- ja luonnonperinnön tallentamisesta ja säilyttämisestä tuleville sukupolville. Samoin museot jakavat näyttelyillä ja julkaisuilla tietoa yleisölle sekä harjoittavat tutkimusta ja opetusta.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKankaanpään kaupunki
Palvelusta vastaaKankaanpään kaupunki
Alue Kankaanpää
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Kankaanpään kaupunki
Päivitetty: 25.8.2020