suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kajaanin kaupunki

Museopalvelut

  • Palvelu
  • Kajaani
  • Julkinen palvelu

Museotoiminnan tavoitteena on ylläpitää ja vahvistaa väestön ymmärrystä kulttuurista, historiasta ja ympäristöstä. Museot ovat avoimia kaikille.

Museot huolehtivat kulttuuri- ja luonnonperinnön tallentamisesta ja säilyttämisestä tuleville sukupolville. Samoin museot jakavat näyttelyillä ja julkaisuilla tietoa yleisölle sekä harjoittavat tutkimusta ja opetusta.

Kajaanin kaupungin museoita ovat Kainuun Museo ja Kajaanin taidemuseo. Ne tarjoavat ympäri vuoden monipuolisia näyttelyitä, joissa voi perehtyä kuvataiteeseen, maakunnan historiaan ja ajankohtaisiin teemoihin. Museot järjestävät yleisölle avoimia opastuskierroksia sekä erilaisia tapahtumia, toimintaa ja työpajoja ympäri vuoden eri näyttelyihin liittyen. Museopalvelut perustuvat museolakiin.

Kainuun Museo toimii maakuntamuseona Kainuun kahdeksan kunnan alueella. Museolle kuuluvista viranomaistehtävistä on sovittu Museoviraston kanssa ja niitä ovat muun muassa arkeologisen ja rakennushistoriallisen kulttuuriperinnön suojeleminen sekä paikallismuseoiden neuvonta. Museolla on oma näyttelytila Kajaanissa, jossa on esillä Kainuuta esittelevä perusnäyttely sekä vaihtuvia näyttelyitä. Kainuun Museo tallentaa, hoitaa, tutkii ja esittelee Kainuulle tärkeää kulttuuriperintöä tarjoten alansa asiantuntijapalveluja, tietoa ja elämyksiä.

Kajaanin taidemuseon keskeiset palvelut ovat näyttelytoiminta ja yleisötyö. Museo tuottaa hyvinvointia luomalla mahdollisuuksia ihmisten ja kuvataiteen kohtaamisille. Se esittelee, tutkii ja tallentaa taidetta ja visuaalista kulttuuria laaja-alaisesti erilaisille yleisöilleen. Museon tehtävänä on myös lisätä kulttuurin ymmärrystä ja suvaitsevaisuutta taidekasvatuksen avulla. Kajaanin taidemuseo toimii säännöllisesti oppimisympäristönä kouluille, päiväkodeille ja muille opiskelijaryhmille - pyrkimyksenä on, että kaikilla on mahdollisuus osallistua ja saada elämyksiä.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKajaanin kaupunki
Palvelusta vastaaKajaanin kaupunki
Alue Kajaani
Palvelun kieletsuomi, englanti
Tekstistä vastaa: Kajaanin kaupunki
Päivitetty: 22.10.2020