suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Juvan kunta

Museopalvelut

  • Palvelu
  • Juva
  • Julkinen palvelu

Juvan kunnan museoihin kuuluvat Juvan museo, Juvan Karjalaisten museo sekä Pattoin perintötalo. Juvan museo ja Juvan Karjalaisten museo toimivat samassa osoitteessa.

Juvan museo on vanhan emäpitäjän kulttuurihistoriallinen museo, joka esittelee maaseutukunnan arkea ja elämää. Kokoelmissa on noin 3 000 pääasiassa maa- ja kotitalouteen liittyvää esinettä.

Juvan Karjalaisten museossa on esillä talvi- ja jatkosotien jälkeen Juvalle asettuneen karjalaisen siirtoväen entiseltä kotiseudultaan mukanaan tuomia tavaroita. Näytteillä on muun muassa huonekaluja, tekstiilejä ja maanviljelykseen sekä karjanhoitoon liittyviä esineitä.

Pattoin perintötalo kertoo ajasta, jolloin perinteinen elämäntapa ja elinkeinot olivat vielä voimissaan. Tilalla harjoitettiin kaskiviljelyä, maanviljelystä, karjanhoitoa, metsästystä ja kalastusta. Pattoin perintätalon historia alkaa vuodesta 1841.

Tausta ja lainsäädäntö

Museotoiminnan tavoitteena on ylläpitää ja vahvistaa väestön ymmärrystä kulttuurista, historiasta ja ympäristöstä. Museot ovat avoimia kaikille.

Museot huolehtivat kulttuuri- ja luonnonperinnön tallentamisesta ja säilyttämisestä tuleville sukupolville. Samoin museot jakavat näyttelyillä ja julkaisuilla tietoa yleisölle sekä harjoittavat tutkimusta ja opetusta.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaJuvan kunta
Palvelusta vastaaJuvan kunta
Alue Juva
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Juvan kunta
Päivitetty: 23.4.2021