suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Järvenpään kaupunki

Museopalvelut

  • Palvelu
  • Järvenpää
  • Julkinen palvelu

Museopalvelut hallinnoi ja pitää avoinna Järvenpään taidemuseota ja Aholaa. Museot tarjoavat tiedon ja sivistyksen lisäksi mahdollisuuden virkistykseen ja tunne-elämyksiin. Museopalveluiden vastuulla on kaikkiaan seitsemän eri kokoelmaa, jotka sisältävät tuhansia taideteoksia, esineitä, valokuvia ja asiakirjoja. Kokoelmien aineistosta museopalvelut tuottaa vaihtuvia näyttelyitä.

Toimi näin

Järvenpään kaupungin museoiden lisäksi kaupungissa on useita yksityisiä kohteita joista löydät lisätietoja museopalveluiden verkkosivuilta.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Suomen museoista suurin osa on valtion ja kuntien yhteisesti rahoittamia. Museot rahoittavat toimintaansa myös omalla varainhankinnalla, kuten pääsymaksuilla.

Eri kohteet ovat maksullisia tai maksuttomia. Lisätietoja löydät museopalveluiden verkkosivuilta.

Tausta ja lainsäädäntö

Museotoiminnan tavoitteena on ylläpitää ja vahvistaa väestön ymmärrystä kulttuurista, historiasta ja ympäristöstä. Museot ovat avoimia kaikille.

Museot huolehtivat kulttuuri- ja luonnonperinnön tallentamisesta ja säilyttämisestä tuleville sukupolville. Samoin museot jakavat näyttelyillä ja julkaisuilla tietoa yleisölle sekä harjoittavat tutkimusta ja opetusta.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaJärvenpään kaupunki
Palvelusta vastaaJärvenpään kaupunki
Alue Järvenpää
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Järvenpään kaupunki
Päivitetty: 30.7.2020