suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Hollolan kunta

Museopalvelut

  • Palvelu
  • Hollola
  • Julkinen palvelu

Museon yhteiskunnallisena tehtävänä on säilyttää, esittää ja opettaa kulttuurihistoriasta ja lisätä yksilön historiatietoisuutta sekä vahvistaa yksilön alueellista identiteettiä ja ymmärrystä kulttuuriperinnöstä. Museot huolehtivat kulttuuri- ja luonnonperinnön tallentamisesta ja säilyttämisestä tuleville sukupolville. Samoin museot jakavat näyttelyillä ja julkaisuilla tietoa yleisölle sekä harjoittavat tutkimusta ja opetusta. Museot ovat avoimia kaikille ja ne tarjoavat tietoa kaikenikäisille.

Hollolan Kotiseutuyhdistys ylläpitää kotiseutumuseota Hollolan kirkolla, johon kuuluu esinemuseo ja Päijät-Hämeen laajin talousmuseoalue sekä Vanhaa kunnantupaa. Lisäksi Herralan kotiseutuyhdistys ylläpitää Heikan Jussin -kotimuseota.

  • **

Hollolan kunta ylläpitää Hämeenkosken kotiseutumuseota, johon kuuluu 1800-luvun viljamakasiini sekä samalta aikakaudelta peräisin oleva Hämäläinen talo. Museo on auki kesäisin ja sinne otetaan vastaan myös ryhmävarauksia.

Hämeenkosken kotiseutumuseo sijaitsee osoitteessa:

Keskustie 36,

16800 Hämeenkoski

Museo on suljettu talven ajaksi ja avataan taas kesän alussa 2022.

Hämeenkosken pitäjän kotiseutumuseon esite 2021.

 

Tausta ja lainsäädäntö

Museotoiminnan tavoitteena on ylläpitää ja vahvistaa väestön ymmärrystä kulttuurista, historiasta ja ympäristöstä. Museot ovat avoimia kaikille.

Museot huolehtivat kulttuuri- ja luonnonperinnön tallentamisesta ja säilyttämisestä tuleville sukupolville. Samoin museot jakavat näyttelyillä ja julkaisuilla tietoa yleisölle sekä harjoittavat tutkimusta ja opetusta.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaHollolan kunta
Palvelusta vastaaHollolan kunta
Alue Hollola
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Hollolan kunta
Päivitetty: 15.9.2021