suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Varsinais-Suomen Muistiyhdistys ry

Muistikaveri, koulutettu vapaaehtoinen muistiperheen tukena

  • Palvelu
  • 43 kuntaa
  • Yksityinen palvelu

Haluaisitko arjen iloksi tai avuksi itsellesi tai läheisellesi muistikaverin? MuistiKaVeRi® – Kanssasi Vertaisena Rinnalla – on koulutettu vapaaehtoinen, joka tarjoaa muistisairaille ihmisille tukea omannäköisen elämän jatkumiseen.

Muistikaverin kanssa voit harrastaa tai viettää aikaa itsellesi tärkeiden asioiden parissa. Muistikaveria voi pyytää vaikkapa kotiin keskustelukumppaniksi tai seuraksi ulkoilemaan, kalareissulle, kirpparille tai teatteriin. Huomaathan kuitenkin, että muistikaveri vastaa kaveruudesta, ei hoitoon liittyvistä asioista.

Muistiluotsin työntekijä tulee mukaan ensimmäiselle kotikäynnille, jossa sovitaan käyntien sisällöstä ja tapaamisten toteuttamisesta. Muistiluotsi toimii taustatukena muistiasiakkaalle, hänen läheiselleen sekä vapaaehtoiselle muistikaverille.

Varsinais-Suomen ja Satakunnan Muistiluotsi järjestää MuistiKaVeRi-toimintaa yhteistyössä Lounais-Suomen Avustajakeskuksen kanssa.

Toimi näin

Varsinais-Suomessa ja Satakunnassa muistikaveria voi kysyä Avustajakeskuksen vapaaehtoisten välityksestä puhelimitse tai verkkoasioinnin kautta. Muista mainita, että haet nimenomaan Muistikaveria.

Kenelle ja millä ehdoin

Toiminta on tarkoitettu omassa kodissaan asuville muistioireisille tai muistisairaille henkilöille. Vapaaehtoinen toimii muistioireisen tai muistisairaan henkilön kaverina tarjoten tukea, seuraa ja yhteistä tekemistä. Muistikaveria ei siis voi tilata hoito- tai kodinhoitotehtäviin.

Palvelu on maksuton.

Varsinainen toiminta on maksutonta. Asiakas korvaa kuitenkin vapaaehtoiselle Muistikaverille 7 €/kerta kulukorvauksena. Tämä kattaa vapaaehtoisen matka- yms. kulut.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaVarsinais-Suomen Muistiyhdistys ry
Muut vastuuorganisaatiotLounais-Suomen Lihastautiyhdistys ry
Palvelusta vastaaVarsinais-Suomen Muistiyhdistys ry
Alue Aura, Eura, Eurajoki, Harjavalta, Huittinen, Jämijärvi, Kaarina, Kankaanpää, Karvia, Kemiönsaari, Kokemäki, Koski Tl, Kustavi, Laitila, Lieto, Loimaa, Marttila, Masku, Merikarvia, Mynämäki, Naantali, Nakkila, Nousiainen, Oripää, Paimio, Parainen, Pomarkku, Pori, Pöytyä, Pyhäranta, Raisio, Rauma, Rusko, Säkylä, Salo, Sauvo, Siikainen, Somero, Taivassalo, Turku, Ulvila, Uusikaupunki, Vehmaa
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Varsinais-Suomen Muistiyhdistys ry
Päivitetty: 29.4.2021