suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Mikkelin kaupunki

Mikkelin kaupungin opintoapurahat

  • Palvelu
  • Mikkeli
  • Julkinen palvelu

Kaupungin opintoapurahaa voit hakea sähköisesti vuosittain syyskuun aikana. Päätös tuen maksamisesta lähetetään kirjeitse marras–joulukuun aikana, ja myönnetyt apurahat ovat maksussa vuoden loppuun mennessä.

Toimi näin

Opintoapurahaa haetaan sähköisesti vuosittain syyskuussa.

Hakemuksen teet sähköisesti seuraavalla tavalla:

  1. Avaa hakemuslomake
  2. Täytä lomake ja lisää tarvittavat liitteet.
  3. Tarkista ja lähetä hakemus. Huom. sinun tulee vahvistaa kohta ”En ole robotti”.
  4. Saat päätöksen hakemukseen kirjeitse marras–joulukuun aikana.

Mikäli joudut jättämään hakemuksen täyttämisen kesken, muista tallentaa se. Pääset jatkamaan hakemuksen täyttämistä kirjautumalla palveluun uudestaan.

Mikäli sinulla herää kysymyksiä ja tarvitset apua lomakkeen täyttämisessä, asiointipiste (puh. 015 194 2100) on apunasi. Muistathan, että asiointipisteellä on käytettävissä myös asiakaspäätteitä hakemusten täyttämistä varten.

Kenelle ja millä ehdoin

Mikkelin kaupungin opintoapurahastosta myönnetään apurahaa lahjakkaille, vähävaraisille, alle 30-vuotiaille mikkeliläisille tulevaan ammattiin tai elämäntehtävään valmistautumista varten. Apuraha voidaan myöntää samalle hakijalle enintään kahtena vuonna peräkkäin.

Mikkelin kaupungin yleisestä lahjoitusrahastosta myönnetään tukea yliopistossa tai korkeakoulussa loppututkintoa suorittaville varattomille mikkeliläisille opiskelijoille.

Isättömien lasten opintorahastosta myönnetään tukea sellaisille peruskoulua tai lukiota käyville tai ammattiin valmistuville, joilla ei ole isää ja joiden koti on Mikkelissä.

Kaikkien Mikkelin kaupungin myöntämien tukien ja avustusten hakijalla tulee olla väestötietojärjestelmän mukainen kotikunta Mikkelissä.

Palvelun toteuttaa

Mikkelin kaupunki

Palvelusta vastaa

Mikkelin kaupunki
Tekstistä vastaa: Mikkelin kaupunki
Päivitetty: 9.10.2020