suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.

Mielenterveyskuntoutujien asumispalvelut

  • Palvelu
  • 10 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Kotiin annettava asumispalvelu:

Kotiin annettava palvelu voi olla sosiaalista kuntoutusta, tukiasuntoon annettavaa asumisen tukea tai mielenterveys- ja päihdeasiakkaille suunnattua psykososiaalista kuntoutusta.

Kotiin annettavilla palveluilla tuetaan asiakkaita esimerkiksi kodista huolehtimisessa, vuokran maksussa, asioiden hoitamisessa ja muissa asumiseen liittyvissä arjen asioissa.

Tuettu ...

Toimi näin

Tausta ja lainsäädäntö

Mielenterveyskuntoutujalla on oikeus saada tarvittaessa tukea itsenäiseen asumiseen. Kuntoutuja saa palveluja ensisijaisesti omaan kotiinsa. Sosiaaliohjaaja, asumisneuvoja tai muu tukihenkilö auttaa asunnon hankinnassa, kotiutumisessa ja arkiaskareiden järjestämisessä. Tuki voi olla lyhyt- tai pitkäaikaista. Tarkoitus on edistää asukkaan kuntoutumista, omatoimisuutta ja toimintakykyä.

Asumispalveluja saa mielenterveyskuntoutuja, joka tarvitsee sekä soveltuvan asunnon että hoitoa ja huolenpitoa. Ympärivuorokautisessa palveluasumisessa hoitoa ja huolenpitoa on saatavilla vuorokauden ympäri.

Mielenterveyskuntoutujaa voidaan tukea myös siten, että hän asuu jonkin aikaa laitoksessa. Pitkäaikainen hoito ja huolenpito laitoksessa on mahdollista, jos se on kuntoutujan terveyden tai turvallisuuden kannalta välttämätöntä.

Palvelun toteuttaa

Päijät-Hämeen hyvinvointialue

Palvelusta vastaa

Päijät-Hämeen hyvinvointialue
Tekstistä vastaa: Päijät-Hämeen hyvinvointialue
Päivitetty: 29.11.2023