suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kymenlaakson hyvinvointialue

Mielenterveys- ja päihdepalvelut terveysasemalla

  • Palvelu
  • 5 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Saat neuvoa ja apua ottamalla yhteyttä mielenterveys- ja päihdepalveluiden neuvontaan. Mielenterveys- ja päihdehoitaja arvioi hoidon tarpeesi yhteistyössä terveysaseman lääkärin kanssa. Terveysasemalla hoitojaksot ovat lyhyitä, yleensä 1-10 kertaa. Tarvittaessa sinut ohjataan jatkohoitoon. Hyödynnämme lyhytterapeuttista työotetta. Omahoito-ohjelman tukena voit hyödyntää mielenterveystalo.fi sivust ...

Toimi näin

Mikäli oman mielenterveyden tilasi, päihteiden käyttösi tai muu riippuvuus askarruttaa sinua, ota ensin yhteyttä mielenterveys- ja päihdepalveluiden neuvontaan. Tarjoamme apua ja tukea sekä tarvittaessa ohjaamme sinut tilanteeseesi parhaiten sopivan palvelun piiriin.

Ota yhteyttä joko Mielenterveys ja päihdepalveluiden chatin kautta arkisin klo 9 - 14 tai soita asiakasneuvontaamme puh. 05 220 2150 arkisin klo 7 - 18. https://kymenhva.fi/

Käythän täyttämässä Terapianavigaattorin ennen yhteydenottoa. Terapianavigaattori löytyy osoitteesta terapianavigaattori.fi. Ota navigaattorista saamasi koodi talteen.

Terapianavigaattori sujuvoittaa hoidon tarpeen arviointia ja nopeuttaa oikeaan hoitoon tai palveluun pääsyäsi. Terapianavigaattorin täyttäminen vie keskimäärin 20-30 minuuttia, joten varaa itsellesi rauhallinen hetki sen täyttämiseen. Kysymykset kartoittavat oireiden ja ongelmien luonnetta sekä hoitoon liittyviä tarpeita. Terapianavigaattorin täyttäminen on vapaaehtoista.

Tausta ja lainsäädäntö

Mielenterveyspalveluilla tarkoitetaan toimintaa, joka pyrkii estämään, lievittämään ja hoitamaan mielenterveyden häiriöitä ja niiden seurauksia. Mielenterveyspalveluihin kuuluvat myös ennalta ehkäisevä työ ja asukkaiden elinolosuhteiden kehittäminen mielenterveyttä tukeviksi.

Käytännössä mielenterveyspalvelut tarkoittavat mielenterveyshäiriöiden tutkimusta, hoitoa ja kuntoutusta. Palveluihin kuuluvat myös niitä tarvitsevan henkilön ohjaus, neuvonta ja psykososiaalinen tuki. Mielenterveyspalveluja tarjotaan sosiaalihuollossa, perusterveydenhuollossa. esimerkiksi sosiaali- ja terveyskeskuksissa, sekä psykiatrisessa erikoissairaanhoidossa avohoitona tai sairaalahoitona.

Palvelun toteuttaa

Kymenlaakson hyvinvointialue

Palvelusta vastaa

Kymenlaakson hyvinvointialue
Tekstistä vastaa: Kymenlaakson hyvinvointialue
Päivitetty: 4.4.2024