suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Suomen metsäkeskus

Metsäkeskuksen koulutuspalvelut

 • Palvelu
 • Koko maa poislukien Ahvenanmaa
 • Julkinen palvelu

Metsäkeskus järjestää monipuolisia koulutuksia metsänomistajille, toimijoille, ammattilaisille, yrittäjille ja muille metsäalasta kiinnostuneille.

Metsäkeskus järjestää koulutuksia koko maassa ja teemme yhteistyötä muiden asiantuntijaorganisaatioiden ja oppilaitosten kanssa. Koulutuksia ja tapahtumia toteutetaan sisätiloissa, maastossa ja verkossa. Sisätiloissa järjestämme esimerkiksi luentoja, seminaareja ja messutapahtumia. Maastokoulutuksissa havainnollistetaan koulutettavia asioita maastossa.

Verkossa voit osallistua webinaareihin ja verkkokoulutuksiin. Webinaari on verkkovälitteinen ja vuorovaikutteinen tietyllä hetkellä toteutettava luento tai seminaari, johon voi liittyä omalta tietokoneelta. Osa webinaareista tallennetaan, jotta ne ovat katsottavissa jälkikäteen.

Verkkokoulutus on opintokokonaisuus, jonka voi suorittaa kokonaan verkon välityksellä. Opiskelu on mahdollista toteuttaa missä ja milloin vain. Tarvitaan vain tietokone, verkkoyhteydet ja kirjautuminen Metsäkeskuksen verkkokoulutusjärjestelmään.

Esimerkkejä koulutustarjonnastamme metsänomistajille:

 • Metsään-koulutukset: starttipäivä, peruskurssi ja jatkokurssi
 • Metsäverotus
 • Sukupolvenvaihdokset
 • Metsätalouden tuet ja säädökset

Toimijoilla tarkoitamme ammattilaisia ja yrittäjiä, jotka tarvitsevat työnsä puolesta osaamista metsäalaan liittyvistä aiheista.

Esimerkkejä koulutustarjonnastamme toimijoille:

 • metsälainsäädännön ja Kemera-koulutukset
 • metsätalouden vesiensuojelu ja luontokohteiden tunnistaminen
 • Metsään.fi-palvelu tehokäyttöön -koulutukset
 • luonnonhoitokortin osaamiskokeet

Metsäkeskuksen koulutuksiin voi ilmoittautua koulutuskalenterin kautta.

Metsäkeskukselta voi pyytää asiantuntijaluentoja toimijan omiin tilaisuuksiin, kuten koulutuspäiville. Metsäkeskus ei osallistu tarjouskilpailuihin eikä toteuta yhdelle toimijalle räätälöityjä koulutuksia.

Toimi näin

Tiedot ajankohtaisista koulutuksista löydät koulutuskalenteristamme. Ilmoittaudu koulutuksiin kalenterin kautta.

Koulutuskalenterista löydät myös verkkokoulutukset. Metsäkeskuksen verkkokoulutuksiin osallistumiseksi sinun on rekisteröidyttävä. Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia, klikkaa linkkiä, jonka näet kurssin ilmoittautumissivulla. Täytä linkistä avautuva rekisteröintilomake ja lähetä se Rekisteröidy-painikkeella. Saat käyttäjätunnukset antamaasi sähköpostiosoitteeseen. Kirjaudu verkkokoulutuspalveluun saamillasi tunnuksilla. Valitse verkkokoulutussivulla haluamasi koulutus Opintojaksot alta. Avaa ja aloita koulutus.

Kenelle ja millä ehdoin

Metsäkeskuksen koulutukset ovat tarkoitettu kaikille metsänomistajille, ammattilaisille ja metsäalasta kiinnostuneille. Koulutukset tarjoavat hyödyllistä tietoa myös metsäsektorin ja siihen läheisesti liittyvien toimialojen (luonnontuote, puutuote, bioenergia jne.) yrityksille, jotka toimivat Suomessa.

Palvelu on maksullinen.

Osa koulutuksista on maksuttomia ja osa maksullisia. Hinnat vaihtelevat sisällön ja keston mukaisesti. Koulutusten hinnat näet koulutuskalenterista painamalla ilmoittautumisnappia.

Tausta ja lainsäädäntö

Maa- ja metsätalousministeriön asetus Suomen metsäkeskuksen suoritteiden maksullisuudesta vuosina 2021 ja 2022

Perustiedot

Palvelun toteuttaaSuomen metsäkeskus
Palvelusta vastaaSuomen metsäkeskus
Alue Koko Suomi (ei Ahvenanmaa)
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: Suomen metsäkeskus
Päivitetty: 1.4.2021