suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Pohjois-Pohjanmaan liitto

Merialuesuunnitteluun vaikuttaminen

  • Palvelu
  • 30 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Merialuesuunnittelulla edistetään merialueen eri käyttömuotojen kestävää kehitystä ja kasvua, luonnonvarojen kestävää käyttöä sekä meriympäristön hyvän tilan saavuttamista.

Suomen kahdeksan rannikkomaakuntaa laativat yhdessä kolme merialuesuunnitelmaa. Pohjois-Pohjanmaan liitto on laatinut yhteisen merialuesuunnitelman Lapin, Keski-Pohjanmaan ja Pohjanmaan liittojen kanssa. Merialuesuunnittelussa sovitetaan yhteen eri toimialojen tarpeita. Erityisesti tarkastelun kohteena ovat energia-ala, meriliikenne, kalastus ja vesiviljely, matkailu ja virkistyskäyttö sekä ympäristön ja luonnon säilyttäminen, suojelu ja parantaminen. Huomiota kiinnitetään myös maanpuolustuksen tarpeisiin, merialueen ominaispiirteisiin sekä maan ja meren vuorovaikutukseen. Lisäksi käsitellään muita teemoja kuten kulttuuriperintöä, kaivannaisalaa, sinistä bioteknologiaa tai meriteollisuutta.

Toimi näin

Merialuesuunnitelmaan vaikuttaminen on mahdollista erikseen ilmoitettuina ajankohtina. Merialuesuunnitelman laadinnasta ja vaikuttamis-mahdollisuuksista ilmoitetaan aina erikseen lakisääteisesti Pohjois-Pohjanmaan liiton verkkosivuilla.

Kenelle ja millä ehdoin

Merialuesuunnitelman vaikuttamismahdollisuuksista ilmoitetaan aina erikseen lakisääteisesti Pohjois-Pohjanmaan liiton verkkosivuilla.

Palvelu on maksuton.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaPohjois-Pohjanmaan liitto
Palvelusta vastaaPohjois-Pohjanmaan liitto
Alue Alavieska, Haapajärvi, Haapavesi, Hailuoto, Ii, Kalajoki, Kempele, Kuusamo, Kärsämäki, Liminka, Lumijoki, Merijärvi, Muhos, Nivala, Oulainen, Oulu, Pudasjärvi, Pyhäjoki, Pyhäjärvi, Pyhäntä, Raahe, Reisjärvi, Sievi, Siikajoki, Siikalatva, Taivalkoski, Tyrnävä, Utajärvi, Vaala, Ylivieska
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Pohjois-Pohjanmaan liitto
Päivitetty: 14.2.2022