suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Tampereen kaupunki

Matonpesupaikat

  • Palvelu
  • Tampere
  • Julkinen palvelu

Tampereen kaupungin alueella käytössäsi on noin kaksikymmentä matonpesupaikkaa, jotka ovat avoinna kesäkuukausina. Kaikilla matonpesupaikoilla on vakiovarusteena pesualtaat, pesulaudat, mankeli sekä rajallinen määrä valutuspuomeja. Pese altaissa ainoastaan mattoja ja muita tekstiilejä. Puomeille voit jättää matot liian veden valutuksen ajaksi, mutta loppukuivaus suositellaan tehtäväksi kotona.

Muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta matonpesupaikoilla pesuvetenä käytetään järvivettä. Kaikilta virallisilta matonpesupaikoilta jätevedet ohjataan jätevesiviemäriin eikä niitä imeytetä maastoon. Huomioithan, että Tampereen kaupungin ympäristönsuojelumääräyksissä mattojen pesu on kiellettyä järvissä, muissa vesistöissä tai maalla siten, että pesuvedet ohjautuvat suoraan vesistöön tai ojaan.

Toimi näin

Tarkista matonpesupaikkojen sijainnit ja aukioloajat kaupungin nettisivuilta.

Jos havaitset matonpesupaikalla huomautettavaa, ilmoita havainnostasi alueen kunnossapitäjälle päivystys- tai vikailmoitusnumeroon, jotka löytyvät matonpesupaikan infotaulusta.

Kenelle ja millä ehdoin

Matonpesupaikat ovat käytössäsi kesäisin noin toukokuun puolivälistä syyskuun puoliväliin. Yöaikaan matonpesupaikkojen vedentulo on kytketty pois käytöstä.

Matonpesupaikoille pääset myös autolla. Huomioithan, että autojen pesu matonpesupaikoilla on kielletty.

Palvelu on maksuton.

Palvelu on maksuton.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaTampereen kaupunki
Palvelusta vastaaTampereen kaupunki
Alue Tampere
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Tampereen kaupunki
Päivitetty: 8.2.2022