suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Taivassalon kunta

Maisematyölupa

  • Lupa tai muu velvoite
  • Taivassalo
  • Julkinen palvelu

Kaava-alueilla ei saa suorittaa maisemaa muuttavaa maanrakennustyötä, puiden kaatamista tai muuta näihin verrattavaa toimenpidettä ilman asianmukaista lupaa. Maa-aineslain mukainen ainesten ottaminen ei ole mahdollista maisematyöluvan nojalla. Maisematyölupaa haetaan tekniseltä lautakunnalta.

Hakemuksen ratkaisee kunnan määräämä viranomainen.

Toimi näin

Kenelle ja millä ehdoin

Vaikutuksiltaan vähäiseen työhön ei tarvita lupaa.

Jos elinkeinonharjoittaja on sijoittautunut johonkin toiseen Euroopan talousalueeseen kuuluvaan valtioon ja tarjoaa palveluitaan tilapäisesti Suomessa, toimintaan vaaditaan samat luvat kuin Suomeenkin sijoittautuneilta elinkeinonharjoittajilta.

Tausta ja lainsäädäntö

Maa-alueen omistajan tai haltijan on haettava maisematyölupa maisemaa muuttavaan maanrakennustyöhön, puiden kaatamiseen ja vastaaviin toimiin asemakaava-alueella. Yleiskaava-alueella maisematyölupa on haettava, jos yleiskaavassa niin määrätään.

Hakemuksen ratkaisee kunnan määräämä viranomainen. Maisematyölupaa ei tarvita sellaisiin yksittäisten puiden kaatoihin, jotka liittyvät tonttien hoitoon. Maisematyölupaa ei tarvita myöskään silloin, jos toimenpide liittyy myönnettyyn rakennus- tai toimenpidelupaan.

Palvelun toteuttaa

Taivassalon kunta

Palvelusta vastaa

Taivassalon kunta
Tekstistä vastaa: Taivassalon kunta
Päivitetty: 1.10.2021