suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Paraisten kaupunki

Maisematyölupa

  • Lupa tai muu velvoite
  • Parainen
  • Julkinen palvelu

Maisematyölupa tarvitaan asemakaava-alueella maisemaa muuttavaan toimenpiteeseen. Puiden kaatamista, louhimista, kaivamista, tasoittamista ja täyttämistä ei voi suorittaa ennen luvan hyväksymistä. Puuksi katsotaan puu, jonka runko on halkaisijaltaan yli 10 cm. Hedelmäpuiden kaatamiseen ei tarvita lupaa.

Toimi näin

Kaivaminen, louhiminen, tasoittaminen asemakaava-alue

Ohjeen kohdista tarvitaan hakemuslomake, lisäksi tarvitaan asemapiirustus, mihin kaadettavat puut on merkitty tai jos kyseessä on jokin muu maisemaa muuttava toimenpide niin lisäksi leikkaus tai muu selvitys toimenpiteestä.

Kenelle ja millä ehdoin

Vaikutuksiltaan vähäiseen työhön ei tarvita lupaa.

Jos elinkeinonharjoittaja on sijoittautunut johonkin toiseen Euroopan talousalueeseen kuuluvaan valtioon ja tarjoaa palveluitaan tilapäisesti Suomessa, toimintaan vaaditaan samat luvat kuin Suomeenkin sijoittautuneilta elinkeinonharjoittajilta.

Maisematyölupahakemuksen liitteenä tulee olla lainhuutotodistus ja kaavakarttaote, jotka ovat uudempia kuin 6kk. Lisäksi tehtävästä toimenpiteestä riippuen asemapiirustus sekä leikkaus.

Maksu määräytyy valtuuston hyväksymän taksan mukaisesti.


Määräaika

Märääytyy MRL:n mukaan.

Tausta ja lainsäädäntö

Maa-alueen omistajan tai haltijan on haettava maisematyölupa maisemaa muuttavaan maanrakennustyöhön, puiden kaatamiseen ja vastaaviin toimiin asemakaava-alueella. Yleiskaava-alueella maisematyölupa on haettava, jos yleiskaavassa niin määrätään.

Hakemuksen ratkaisee kunnan määräämä viranomainen. Maisematyölupaa ei tarvita sellaisiin yksittäisten puiden kaatoihin, jotka liittyvät tonttien hoitoon. Maisematyölupaa ei tarvita myöskään silloin, jos toimenpide liittyy myönnettyyn rakennus- tai toimenpidelupaan.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaPargas stad
Palvelusta vastaaPargas stad
Alue Parainen
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: Paraisten kaupunki
Päivitetty: 14.1.2020