suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Paltamon kunta

Maisematyölupa

  • Lupa tai muu velvoite
  • Paltamo
  • Julkinen palvelu

Maa-alueen omistajan tai haltijan on haettava lupa maisemaa muuttavaan maanrakennustyöhön, puiden kaatamiseen ym. toimiin asemakaava-alueella. Paltamon kunnan rakennusvalvonta käsittelee kaikki lupahakemukset Lupa.fi -palvelun kautta. Lisätietoja saat kunnan rakennusvalvonnasta.

Toimi näin

Paltamon kunnan rakennusvalvonta käsittelee kaikki lupahakemukset Lupapiste.fi -palvelun kautta.

Mikäli sinulla ei ole mahdollisuutta käyttää sähköistä lupapalvelua, hakemuksen voi tehdä myös paperisena. Tällöinkin hakemuksesi siirretään sähköiseen palveluun, joten kaikki luvat käsitellään 100 % sähköisesti. Käytä tällöin samaa lomaketta kuin rakennuslupaa hakiessasi (Suomen Kuntaliiton lomake nro ke6666). Toimita täytetty lomake yhtenä kappaleena Paltamon kunnan tekniseen toimistoon tai suoraan rakennustarkastajalle.

Kenelle ja millä ehdoin

Vaikutuksiltaan vähäiseen työhön ei tarvita lupaa.

Jos elinkeinonharjoittaja on sijoittautunut johonkin toiseen Euroopan talousalueeseen kuuluvaan valtioon ja tarjoaa palveluitaan tilapäisesti Suomessa, toimintaan vaaditaan samat luvat kuin Suomeenkin sijoittautuneilta elinkeinonharjoittajilta.

Palvelu on maksullinen.

Tausta ja lainsäädäntö

Maa-alueen omistajan tai haltijan on haettava maisematyölupa maisemaa muuttavaan maanrakennustyöhön, puiden kaatamiseen ja vastaaviin toimiin asemakaava-alueella. Yleiskaava-alueella maisematyölupa on haettava, jos yleiskaavassa niin määrätään.

Hakemuksen ratkaisee kunnan määräämä viranomainen. Maisematyölupaa ei tarvita sellaisiin yksittäisten puiden kaatoihin, jotka liittyvät tonttien hoitoon. Maisematyölupaa ei tarvita myöskään silloin, jos toimenpide liittyy myönnettyyn rakennus- tai toimenpidelupaan.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaPaltamon kunta
Palvelusta vastaaPaltamon kunta
Alue Paltamo
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Paltamon kunta
Päivitetty: 7.5.2021