suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Iisalmen kaupunki

Maisematyölupa

  • Lupa tai muu velvoite
  • Iisalmi
  • Julkinen palvelu

Maisemaa muuttavaa maanrakennustyötä, puiden kaatamista tai muuta näihin verrattavaa toimenpidettä ei saa suorittaa ilman lupaa asemakaava- tai yleiskaava-alueella.

Toimi näin

Mikäli tontillasi on kaadettavia puita, ota yhteyttä ensisijaisesti puhelimitse vihertyönjohtajaan, joka suorittaa tarvittaessa maastokatselmuksen.

Jos toimenpiteet vaativat maisematyöluvan, täytä maisematyölupahakemuslomake ja tarvittavat liitteet.

Naapurien kuulemisen voit tehdä itse tai sen voi tehdä kaupunki puolestasi (maksullinen).

Hakemuksen sekä naapurien kuulemislomakkeen voit täyttää/tallentaa ja lähettää sähköpostilla tai tulostaa ja lähettää postitse.

Kenelle ja millä ehdoin

Vaikutuksiltaan vähäiseen työhön ei tarvita lupaa.

Jos elinkeinonharjoittaja on sijoittautunut johonkin toiseen Euroopan talousalueeseen kuuluvaan valtioon ja tarjoaa palveluitaan tilapäisesti Suomessa, toimintaan vaaditaan samat luvat kuin Suomeenkin sijoittautuneilta elinkeinonharjoittajilta.


Voimassaoloaika

Lupa on voimassa kolme (3) vuotta.

Tausta ja lainsäädäntö

Maa-alueen omistajan tai haltijan on haettava maisematyölupa maisemaa muuttavaan maanrakennustyöhön, puiden kaatamiseen ja vastaaviin toimiin asemakaava-alueella. Yleiskaava-alueella maisematyölupa on haettava, jos yleiskaavassa niin määrätään.

Hakemuksen ratkaisee kunnan määräämä viranomainen. Maisematyölupaa ei tarvita sellaisiin yksittäisten puiden kaatoihin, jotka liittyvät tonttien hoitoon. Maisematyölupaa ei tarvita myöskään silloin, jos toimenpide liittyy myönnettyyn rakennus- tai toimenpidelupaan.

Palvelun toteuttaa

Iisalmen kaupunki

Palvelusta vastaa

Iisalmen kaupunki
Tekstistä vastaa: Iisalmen kaupunki
Päivitetty: 21.5.2024