suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Hattulan kunta

Maisematyölupa

  • Lupa tai muu velvoite
  • Hattula
  • Julkinen palvelu

Asema- ja ranta-asemakaava-alueilla tehtäville maisemaa muokkaaville toimenpiteille on yleensä haettava maisematyölupa. Tällaisia toimenpiteitä ovat esimerkiksi maankaivuutyö tai puiden kaataminen.

Maisemallisesti arvokkailla alueilla tarvitaan usein myös muiden viranomaisten lausuntoja lupa-asian ratkaisemiseksi, joten rakennustarkastajaan kannattaa olla yhteydessä jo varhaisessa vaiheessa. Töihin saa ryhtyä vasta, kun lupa on myönnetty.

Hakemuksen ratkaisee kunnan rakennustarkastaja.

Toimi näin

Kunnan rakennusvalvonnasta, joka on kunnanvirastolla Pappilanniemessä, saat neuvoja ja ohjeita luvan hakemiseen. Lupahakemuksen voit myös tulostaa.

Hyödyllistä tietoa on myös kunnan verkkosivuilla.

Rakennusvalvonnan toimistopäivystys (rakennustarkastaja / valvontainsinööri) ma, ke ja pe klo 9-11 kunnanvirastolla.

Kenelle ja millä ehdoin

Vaikutuksiltaan vähäiseen työhön ei tarvita lupaa.

Jos elinkeinonharjoittaja on sijoittautunut johonkin toiseen Euroopan talousalueeseen kuuluvaan valtioon ja tarjoaa palveluitaan tilapäisesti Suomessa, toimintaan vaaditaan samat luvat kuin Suomeenkin sijoittautuneilta elinkeinonharjoittajilta.

Palvelu on maksullinen.

Kunnanhallitus määrittää rakennusvalvonnan viranomaistehtävistä perittävät maksut.

Voimassa olevat maksut ovat nähtävillä kunnan verkkosivuilla.

Tausta ja lainsäädäntö

Maa-alueen omistajan tai haltijan on haettava maisematyölupa maisemaa muuttavaan maanrakennustyöhön, puiden kaatamiseen ja vastaaviin toimiin asemakaava-alueella. Yleiskaava-alueella maisematyölupa on haettava, jos yleiskaavassa niin määrätään.

Hakemuksen ratkaisee kunnan määräämä viranomainen. Maisematyölupaa ei tarvita sellaisiin yksittäisten puiden kaatoihin, jotka liittyvät tonttien hoitoon. Maisematyölupaa ei tarvita myöskään silloin, jos toimenpide liittyy myönnettyyn rakennus- tai toimenpidelupaan.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaHattulan kunta
Palvelusta vastaaHattulan kunta
Alue Hattula
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Hattulan kunta
Päivitetty: 9.12.2021