suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Oulun seudun ympäristötoimi -liikelaitos

Maastoliikennelain mukainen lupa

  • Lupa tai muu velvoite
  • 7 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Tarvitset luvan maastossa järjestettäville toistuville tai pysyville moottoriajoneuvokilpailuille tai -harjoituksille.

Tarvitset luvan myös yksittäiselle tapahtumalle, jos siitä on odotettavissa huomattavia haittoja mm. luonnolle, asutukselle, yleiselle virkistyskäytölle ja kalastukselle.

Lupahakemuksen käsittelee Oulun seudun ympäristötoimi -liikelaitoksen johtokunta.

Toimi näin

Lupahakemukseen on liitettävä kartta toiminta-alueesta, maanomistajan kirjallinen suostumus, selvitys turvallisuusnäkökohdista ja suunnitelma siitä, miten mahdolliset maastovauriot on tarkoitus korjata ja alue siivota tapahtuman jälkeen.

Hae lupaa lomakkeella ja toimita se ympäristötoimeen postitse, sähköpostitse osoitteella ymparisto[at]ouka.fi tai viemällä se Ympäristötalon palvelupisteeseen.

Lisätietoja voit kysyä ympäristönsuojelun palvelevasta puhelimesta, asioimalla Ympäristötalossa tai sähköpostitse osoitteesta ymparisto[at]ouka.fi.

Kenelle ja millä ehdoin

Jos elinkeinonharjoittaja on sijoittautunut johonkin toiseen Euroopan talousalueeseen kuuluvaan valtioon ja tarjoaa palveluitaan tilapäisesti Suomessa, on toiminnan luvan- tai ilmoituksenvaraisuus tai rekisteröintivelvollisuus selvitettävä erikseen vastuuviranomaiselta.

Hae lupaa, kun maastossa järjestettävät kilpailut tai harjoitukset ovat toistuvia tai pysyviä.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Maastoksi kutsutaan aluetta, joka ei ole tie ja jota ei ole tarkoitettu liikenteeseen. Siellä ei saa ajaa moottorikäyttöisillä ajoneuvoilla ilman maanomistajan lupaa. Jos maastossa järjestetään moottoriajoneuvokilpailuja tai harjoituksia säännöllisesti, lupa on haettava myös kunnan ympäristöviranomaisilta. Lupa on haettava myös, jos yksittäisestä tapahtumasta on odotettavissa huomattavia haittoja mm. luonnolle, asutukselle, yleiselle virkistyskäytölle ja kalastukselle.

Lupaa ei tarvita, jos alueelle on myönnetty ympäristölupa tai jos alue on asemakaavassa erikseen osoitettu moottoriajoneuvojen käyttämiseen.

Perustiedot

Palvelusta vastaaOulun seudun ympäristötoimi -liikelaitos
Muut vastuuorganisaatiotOulun kaupunki
Palvelun toteuttaaOulun seudun ympäristötoimi -liikelaitos
Alue Hailuoto, Kempele, Liminka, Lumijoki, Muhos, Oulu, Tyrnävä
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Oulun seudun ympäristötoimi -liikelaitos
Päivitetty: 3.12.2019