suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Porin kaupunki

Maakuntakaavoitukseen vaikuttaminen

  • Palvelu
  • 17 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Maakuntakaavoitusta laatii Satakuntaliitto, joka vastaa kaikesta osallistumisen järjestämisestä ja palautteiden vastaanottamisesta. Porin kaupunki osallistuu maakuntakaavoitukseen yhtenä osallisena muiden ohessa.

Toimi näin

Jos haluat osallistua maakuntakaavoitukseen, saat ohjeet maakunnan liitolta.

Suunnitellut osallistumisen tilaisuudet sekä perustiedot kaavahankkeesta esitetään osallistumis- ja arviointisuunnitelmassa (OAS). Osallistua voi monella tavalla: ottamalla yhteyttä kaavoittajaan, osallistumalla tiedotus- ja keskustelutilaisuuksiin ja esittämällä mielipide kaavasta sen ollessa nähtävillä.

Maakuntakaavoitusta laatii Satakuntaliitto, joka vastaa kaikesta osallistumisen järjestämisestä ja palautteiden vastaanottamisesta.

Satakuntaliittoon voit olla yhteydessä puhelinnumeroon: (02) 620 4300 (vaihde) tai sähköpostitse: kirjaamo@satakuntaliitto.fi -osoitteeseen. Tarkemmat yhteystiedot löytyvät Satakuntaliiton verkkosivuilta: www.satakuntaliitto.fi.

Kenelle ja millä ehdoin

Osallisia ovat ne, joiden oloihin tai etuihin kaava saattaa huomattavasti vaikuttaa. Heitä ovat esimerkiksi alueen maanomistajat, asukkaat ja muut ympäristön käyttäjät. Yritykset ja yhteisöt ovat osallisia, kun kaavoitus koskee niiden toimialaa.

Tausta ja lainsäädäntö

Kaikilla, joiden oloihin tai etuihin maakuntakaavoitus vaikuttaa, on oikeus osallistua maakunnan kaavoitusprosessiin.

Maakuntakaava on yleispiirteinen suunnitelma kaavassa mukana olevien kuntien alueiden käytöstä. Siinä esitetään alueiden käytön ja yhdyskuntarakenteen periaatteet ja osoitetaan alueita, joiden kehittäminen katsotaan eri syistä tarpeelliseksi.

Maakuntakaavan laatimisesta ja muusta maakunnan suunnittelusta huolehtii kuntayhtymä eli maakunnan liitto, jossa alueen kuntien on oltava jäseninä. Maakuntakaava voidaan laatia myös vaiheittain tai osa-alueittain.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaPorin kaupunki
Alue Eura, Eurajoki, Harjavalta, Honkajoki, Huittinen, Jämijärvi, Kankaanpää, Karvia, Kokemäki, Merikarvia, Nakkila, Pomarkku, Pori, Rauma, Säkylä, Siikainen, Ulvila
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Porin kaupunki
Päivitetty: 1.8.2019