suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Naantalin kaupunki

Maakuntakaavoitukseen vaikuttaminen

  • Palvelu
  • 27 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Maakuntakaava on yleispiirteinen suunnitelma kaavassa mukana olevien kuntien alueiden käytöstä. Kuntalaisilla on oikeus osallistua kaavoitusprosessiin.

Naantalin alueella maakuntakaavan laatimisesta vastaa Varsinais-Suomen liitto. Naantalin kaupunki osallistuu maakuntakaavoitukseen yhtenä osallisena muiden ohessa.

Toimi näin

Jos haluat osallistua maakuntakaavoitukseen, saat ohjeet maakunnan liitolta.

Tietoa maakuntakaavoituksesta löydät Varsinais-Suomen Liiton verkkosivuilta Suunnittelu ja kaavoitus -osiosta.

Tausta ja lainsäädäntö

Kaikilla, joiden oloihin tai etuihin maakuntakaavoitus vaikuttaa, on oikeus osallistua maakunnan kaavoitusprosessiin.

Maakuntakaava on yleispiirteinen suunnitelma kaavassa mukana olevien kuntien alueiden käytöstä. Siinä esitetään alueiden käytön ja yhdyskuntarakenteen periaatteet ja osoitetaan alueita, joiden kehittäminen katsotaan eri syistä tarpeelliseksi.

Maakuntakaavan laatimisesta ja muusta maakunnan suunnittelusta huolehtii kuntayhtymä eli maakunnan liitto, jossa alueen kuntien on oltava jäseninä. Maakuntakaava voidaan laatia myös vaiheittain tai osa-alueittain.

Perustiedot

Palvelusta vastaaNaantalin kaupunki
Alue Aura, Kaarina, Kemiönsaari, Koski Tl, Kustavi, Laitila, Lieto, Loimaa, Marttila, Masku, Mynämäki, Naantali, Nousiainen, Oripää, Paimio, Parainen, Pöytyä, Pyhäranta, Raisio, Rusko, Salo, Sauvo, Somero, Taivassalo, Turku, Uusikaupunki, Vehmaa
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Naantalin kaupunki
Päivitetty: 18.12.2019