suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Hyrynsalmen kunta

Maakuntakaavoitukseen vaikuttaminen

  • Palvelu
  • 8 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Maakuntakaavoituksessa tähdätään tekemään yleispiirteinen määritelmä alueidenkäytöstä koko maakunnan alueella. Kaava on luonteeltaan ohjeenomainen kuntien yleis- ja asemakaavalle. Siinä linjataan esimerkiksi ne kehittämisen kannalta tarpeelliseksi nähdyt periaatteet, jotka koskevat maakunnan yhdyskuntarakennetta ja alueiden käyttöä.

Maakuntakaavasta voi olla myös olemassa vaihe- ja osamaakuntakaava. Maakuntakaavassa kuvattavat asiakokonaisuudet voivat olla esimerkiksi liikenneyhteyksiin, rakentamisalueisiin, suojelu- ja virkistysalueisiin liittyviä. Näiden lisäksi muita tärkeitä alueita ovat maisema-alueet, kulttuuriympäristö, pohjavesi, maa-ainesalueet sekä tähän kaikkeen liittyvä kokonaisvaltainen ympäristövaikutusten arviointi.

Lakisääteisistä maakuntakaavan laatimista Kainuussa hoidetaan maakuntaliitossa eli Kainuun liitossa. Kainuun kunnat ja kaupungit ovat jäseninä tässä kuntayhtymässä.

Toimi näin

Tietoa maakuntakaavaan vaikuttamiskeinoista saat kunnan teknisten palveluiden kaavoituksesta. Tämän lisäksi Kainuun liiton toimistosta ja verkkosivuilta on saatavissa opastusta ja tiedotusta vaikutusmahdollisuuksista maakuntakaavaan.

Kenelle ja millä ehdoin

Maakuntakaavaan vaikuttamiseen ja kaavoitusprosessiin osallistumiselle on oikeus kaikilla niillä, joiden oloihin tai etuihin maakuntakaavoituksella vaikutetaan.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Perustiedot

Palvelun toteuttaaHyrynsalmen kunta
Palvelusta vastaaHyrynsalmen kunta
Alue Hyrynsalmi, Kajaani, Kuhmo, Paltamo, Puolanka, Ristijärvi, Sotkamo, Suomussalmi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Hyrynsalmen kunta
Päivitetty: 1.9.2020