suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Energiavirasto

Maakaasuverkkolupa

  • Lupa tai muu velvoite
  • Koko maa poislukien Ahvenanmaa
  • Julkinen palvelu

Maakaasuverkkotoimintaa saa harjoittaa Suomessa sijaitsevassa maakaasuverkossa vain Energiaviraston myöntämällä luvalla (maakaasuverkkolupa). Luvanvaraista ei ole kuitenkaan maakaasuverkkotoiminta, jossa maakaasuverkolla hoidetaan vain kiinteistön tai sitä vastaavan kiinteistöryhmän sisäistä maakaasun toimitusta. Maakaasuverkkolupaa ei voida siirtää toiselle.

Luvanvaraista maakaasuverkkotoimintaa harjoittavan jakeluverkonhaltijan on haettava jakeluverkon maakaasuverkkolupaa. Suljetun jakeluverkon maakaasuverkkolupaa haetaan erillisellä suljetun jakeluverkon maakaasuverkkoluvan hakemuslomakkeella.

Siirtoverkossa maakaasuverkkotoimintaa saa harjoittaa siirtoverkonverkonhaltijan sähköverkkoluvalla. Erillisen linjan maakaasuverkkolupa oikeuttaa luvan hakijan harjoittamaan maakaasuverkkotoimintaa rakentamassaan erillisessä linjassa.

Toimi näin

  1. Täytä maakaasuverkkoluvan hakulomake liitteineen sähköisesti.
  2. Tulosta hakulomake ja allekirjoita se käsin. Jos haet jakeluverkon maakaasuverkkolupaa tulosta myös vakuutusliitteet ja allekirjoita ne käsin.
  3. Liitä hakemukseen lomakkeessa mainitut selvitykset ja liitteet.
  4. Lähetä hakemus liitteineen ensisijaisesti sähköpostilla Energiaviraston kirjaamoon. Voit myös postittaa hakemuksen liitteineen Energiavirastoon.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Tausta ja lainsäädäntö

Perustiedot

Palvelun toteuttaaEnergiavirasto
Palvelusta vastaaEnergiavirasto
Alue Koko Suomi (ei Ahvenanmaa)
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: Energiavirasto
Päivitetty: 27.8.2021