suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Palvelu

Maahanmuuttajien valmistava opetus

Miten asioin tässä palvelussa?

Katso tähän palveluun liittyvät sähköiset asiointikanavat, puhelinpalvelut sekä palvelupaikat.
Vastuuorganisaatio: Tuusulan kunta
Alue: Tuusula
Palvelun kieli: suomi

Tuusulan kunnassa valmistavaa opetusta maahanmuuttajataustaisille oppilaille järjestetään Hyökkälän koulussa, Kolsan koulussa ja Jokelan koulukeskuksessa.

Lisätietoja valmistavan opetuksen järjestämisestä maahanmuuttataustaisille lapsille on löydettävissä Tuusulan opetussuunnitelma -verkkosivulta kohdasta Tuusulan opetussuunnitelma (Tuusulan OPS2016).


Toimi näin

Tiedustelut asianomaisten koulujen rehtoreille. Yhteystiedot ovat löydettävissä Tuusulan perusopetus -verkkosivuilta kohdasta Koulut.


Kenelle ja millä ehdoin

Valmistavaa opetusta voivat saada maahanmuuttajataustaiset oppilaat, joiden suomen tai ruotsin taito ja muut valmiudet eivät riitä esi- ja perusopetuksen ryhmissä opiskelemiseen.

Palvelu on maksuton.


Tausta ja lainsäädäntö

Maahanmuuttajien tai maahanmuuttajataustaisten lasten ja nuorten perusopetukseen valmistava opetus edistää kotoutumista, kielitaitoa ja oppiaineiden sisältöjen omaksumista. Mahdollinen oman äidinkielen opiskelu edistää oppimistaitoja ja vahvistaa kulttuurista identiteettiä sekä luo pohjaa suomen ja/tai ruotsin kielen oppimiselle.

Opetusta annetaan 6-10-vuotiaille vähintään 900 tuntia ja tätä vanhemmille vähintään 1 000 tuntia. Opetukseen osallistuvalla on oikeus siirtyä perusopetukseen jo ennen näiden tuntimäärien täyttymistä, jos hänen taitonsa ja valmiutensa sen sallivat. Valmistavan opetuksen järjestäminen on kunnille vapaaehtoista.


Palvelun toteuttaa: 
Tuusulan kunta