suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Oulun kaupunki

Maahanmuuttajien valmistava opetus

  • Palvelu
  • Oulu
  • Julkinen palvelu

Maahanmuuttajataustainen lapsesi voi saada perusopetukseen valmistavaa opetusta. Opetus edistää lapsesi kotoutumista, kielitaitoa ja oppiaineiden sisältöjen omaksumista. Opetus tapahtuu suomen kielellä.

Valmistavassa opetuksessa otetaan huomioon lapsesi koulu- ja opiskelutausta ja hänen jo mahdollisesti hallitsemansa suomen kielen taito. Yleensä oppilas opiskelee ryhmässä vuoden ajan.

Valmistav ...

Toimi näin

Ota yhteyttä kulttuuriryhmien opetuksen koordinaattoriin, kun lapsesi tarvitsee maahanmuuttajien valmistavaa opetusta.

Katso lisätietoja linkistä "Monikieliset oppilaat".

Kenelle ja millä ehdoin

Valmistavaa opetusta voivat saada maahanmuuttajataustaiset oppilaat, joiden suomen tai ruotsin taito ja muut valmiudet eivät riitä esi- ja perusopetuksen ryhmissä opiskelemiseen.

Lapsesi saa perusopetukseen valmistavaa opetusta, jos hänen suomen kielen taitonsa ei vielä ole riittävä perusopetuksen ryhmissä opiskelemiseen.

Tausta ja lainsäädäntö

Maahanmuuttajien tai maahanmuuttajataustaisten lasten ja nuorten perusopetukseen valmistava opetus edistää kotoutumista, kielitaitoa ja oppiaineiden sisältöjen omaksumista. Mahdollinen oman äidinkielen opiskelu edistää oppimistaitoja ja vahvistaa kulttuurista identiteettiä sekä luo pohjaa suomen ja/tai ruotsin kielen oppimiselle.

Opetusta annetaan 6-10-vuotiaille vähintään 900 tuntia ja tätä vanhemmille vähintään 1 000 tuntia. Opetukseen osallistuvalla on oikeus siirtyä perusopetukseen jo ennen näiden tuntimäärien täyttymistä, jos hänen taitonsa ja valmiutensa sen sallivat. Valmistavan opetuksen järjestäminen on kunnille vapaaehtoista.

Palvelun toteuttaa

Oulun kaupunki

Palvelusta vastaa

Oulun kaupunki
Tekstistä vastaa: Oulun kaupunki
Päivitetty: 8.1.2024