suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Loviisan kaupunki

Maahanmuuttajien valmistava opetus

  • Palvelu
  • Loviisa
  • Julkinen palvelu

Maahanmuuttajille järjestettävässä perusopetuksen valmistavasta opetuksesta säädetään perusopetuslaissa (628/1998). Opetus on vapaaehtoista ja tarkotettu niille maahanmuuttajataustaisille joko juuri maahan tulleille tai Suomessa syntyneille oppilaille, joiden suomen tai ruotsin kielen taito ja/tai muut valmiudet eivt riitä esi- tai perusopetuksen ryhmässä opiskelemiseen. Valmistavassa opetuksessa voi opiskella enintään vuoden. Valmistavan opetuksen aikana oppilaita integroidaan esi- tai perusopetukseen. Perusopetuksen valmistavan opetuksen opetusryhmien muodostamisesta päättää opetuksen järjestäjä.

Kenelle ja millä ehdoin

Valmistavaa opetusta voivat saada maahanmuuttajataustaiset oppilaat, joiden suomen tai ruotsin taito ja muut valmiudet eivät riitä esi- ja perusopetuksen ryhmissä opiskelemiseen.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Maahanmuuttajien tai maahanmuuttajataustaisten lasten ja nuorten perusopetukseen valmistava opetus edistää kotoutumista, kielitaitoa ja oppiaineiden sisältöjen omaksumista. Mahdollinen oman äidinkielen opiskelu edistää oppimistaitoja ja vahvistaa kulttuurista identiteettiä sekä luo pohjaa suomen ja/tai ruotsin kielen oppimiselle.

Opetusta annetaan 6-10-vuotiaille vähintään 900 tuntia ja tätä vanhemmille vähintään 1 000 tuntia. Opetukseen osallistuvalla on oikeus siirtyä perusopetukseen jo ennen näiden tuntimäärien täyttymistä, jos hänen taitonsa ja valmiutensa sen sallivat. Valmistavan opetuksen järjestäminen on kunnille vapaaehtoista.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaLoviisan kaupunki
Palvelusta vastaaLoviisan kaupunki
Alue Loviisa
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Loviisan kaupunki
Päivitetty: 9.11.2020