suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kuopion kaupunki

Maahanmuuttajien palveluohjaus

  • Palvelu
  • Kuopio
  • Julkinen palvelu

Maahanmuuttajien palveluohjaus ylläpitää ja edistää kotoutumispolkujen löytymistä maahanmuuttajille. Tavoitteena on kotouttaa pakolaisia ja maahanmuuttajia sopeutumaan suomalaiseen yhteiskuntaan samalla tukien heitä oman kulttuuri-identiteetin säilyttämisessä. Palveluohjauksessa kartoitetaan perheen verkosto ja tuetaan perhettä löytämään omat voimavaransa ja ratkaisunsa. Tavoitteena on vähitellen ...

Toimi näin

Kenelle ja millä ehdoin

Maahanmuuttajia ja itsenäisesti kuntaan muuttavia, myönteisen päätöksen saaneita turvapaikanhakijoita palvellaan aikuissosiaalityössä, ellei henkilöllä tai perheellä ole asiakkuutta muualla kunnan sosiaalityössä. Maahanmuuttoyksikkö palvelee pakolaisia, kuntapaikan saaneita turvapaikanhakijoita sekä paluumuuttajia.

Tausta ja lainsäädäntö

Maahanmuuttajille tarjotaan ohjausta ja neuvontaa kotoutumiseen, terveys- ja sosiaalipalveluihin, asumiseen, opiskeluun ja työhön liittyvissä kysymyksissä. Neuvojat kertovat, mitä palveluita on tarjolla, miten niihin hakeudutaan ja mitä niiden käyttö edellyttää. He opastavat maahanmuuttajia kaikkien palveluita tuottavien tahojen pariin.

Maahanmuuttajat voivat saada neuvontaa esimerkiksi puhelimitse tai asioimalla palvelupisteessä. Neuvojat eivät tee palveluihin liittyviä päätöksiä.

Palvelun toteuttaa

Kuopion kaupunki

Palvelusta vastaa

Kuopion kaupunki
Tekstistä vastaa: Kuopion kaupunki
Päivitetty: 26.9.2023