suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Jyväskylän kaupunki

Maahanmuuttajien palveluohjaus

  • Palvelu
  • Jyväskylä
  • Julkinen palvelu

Maahanmuuttajien palveluohjaus on keskitetty Ailakinkadun toimistolle, josta saa neuvontaa joko paikan päällä asioimalla tai puhelimitse.

Toimi näin

Käy Kotoutumispalvelujen Ailakinkadun toimistossa sen aukioloaikana tai soita neuvontaan. Kun neuvonta on kiinni, voit myös yrittää soittaa suoraan nettisivuilta löytyviin työntekijöiden numeroihin.

Kenelle ja millä ehdoin

Maahanmuuttajien palveluohjausta saadaksesi sinun tulee olla Kotoutumispalvelujen asiakas. Kotoutumispalvelujen asiakkaita ovat kolmen ensimmäisen maassaolovuotensa ajan kiintiöpakolaiset sekä oleskeluluvan saaneet turvapaikanhakijat, joilla on kuntapaikka. Paluumuuttajat ovat kotoutumispalvelujen asiakkaita vuoden.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Maahanmuuttajille tarjotaan ohjausta ja neuvontaa kotoutumiseen, terveys- ja sosiaalipalveluihin, asumiseen, opiskeluun ja työhön liittyvissä kysymyksissä. Neuvojat kertovat, mitä palveluita on tarjolla, miten niihin hakeudutaan ja mitä niiden käyttö edellyttää. He opastavat maahanmuuttajia kaikkien palveluita tuottavien tahojen pariin.

Maahanmuuttajat voivat saada neuvontaa esimerkiksi puhelimitse tai asioimalla palvelupisteessä. Neuvojat eivät tee palveluihin liittyviä päätöksiä.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaJyväskylän kaupunki
Palvelusta vastaaJyväskylän kaupunki
Alue Jyväskylä
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Jyväskylän kaupunki
Päivitetty: 15.5.2020