suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Heinolan kaupunki

Maahanmuuttajien palveluohjaus

  • Palvelu
  • Heinola
  • Julkinen palvelu

Heinolassa kotoutumisasioista vastaa maahanmuuttokoordinaattori ja kotouttamisohjaaja. Palvelun tavoitteena on tukea pakolaisten ja muiden maahan muuttaneiden kotoutumista ja osallisuutta yhteiskuntaan.

Maahanmuuttokoordinaattorin ja kotouttamisohjaajan työhön kuuluu:

- kotouttamisen alkuvaiheen järjestelyistä huolehtiminen

- kiintiöpakolaisten vastaanotto

- kotouttamiseen liittyvä maahanmuuttaj ...

Toimi näin

Ota ensisijaisesti yhteyttä puhelimella. Asiakastapaamiset ajanvarauksella. Lisäksi kotouttamisohjaaja päivystää aina tiistaisin HeiMo-kahvilassa. Tällöin voit tulla ilman ajanvarausta kysymään neuvoja kotouttamisohjaajalta esimerkiksi, jos olet saanut postia, jonka sisältöä et ymmärrä tai muussa mieltä askarruttavassa asiassa. Jos asiaa ei voida ratkaista heti, varataan erillinen tapaamisaika.

Kenelle ja millä ehdoin

Kuntaan muuttaneet ja siellä asuvat maahanmuuttajataustaiset henkilöt.

Tausta ja lainsäädäntö

Maahanmuuttajille tarjotaan ohjausta ja neuvontaa kotoutumiseen, terveys- ja sosiaalipalveluihin, asumiseen, opiskeluun ja työhön liittyvissä kysymyksissä. Neuvojat kertovat, mitä palveluita on tarjolla, miten niihin hakeudutaan ja mitä niiden käyttö edellyttää. He opastavat maahanmuuttajia kaikkien palveluita tuottavien tahojen pariin.

Maahanmuuttajat voivat saada neuvontaa esimerkiksi puhelimitse tai asioimalla palvelupisteessä. Neuvojat eivät tee palveluihin liittyviä päätöksiä.

Palvelun toteuttaa

Heinolan kaupunki

Palvelusta vastaa

Heinolan kaupunki
Tekstistä vastaa: Heinolan kaupunki
Päivitetty: 23.11.2023