suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Porin kaupunki

Maahanmuuttajien oman äidinkielen opetus

  • Palvelu
  • Pori
  • Julkinen palvelu

Oppilaan oman äidinkielen (ent. maahanmuuttajien oman äidinkielen) opetukseen voivat osallistua perusopetuksessa: monikieliset lapset, joiden äidinkieli on muu kieli kuin suomi tai ruotsi, kaksikielisten perheiden lapset, jotka käyttävät omana äidinkielenä opetettavaa kieltä kotikielenään tai suomalaiset paluumuuttajat, jotka ovat ulkomailla asuessaan hankkineet riittävän kielitaidon.

Opetukseen ...

Toimi näin

Lisätietoja voit kysyä Porin peruskoulujen rehtoreilta tai Sivistyksen toimialasta suunnittelija Kirsi Nuorsaarelta puhelinnumerosta: 0447010940 tai sähköpostitse: kirsi.nuorsaari@pori.fi -osoitteesta.

Kenelle ja millä ehdoin

Oppilaan oman äidinkielen opetukseen voivat osallistua monikieliset lapset, joiden äidinkielin on muu kuin suomi tai ruotsi, kaksikielisten perheiden lapset sekä suomalaiset paluumuuttajat.

Tausta ja lainsäädäntö

Asuinkunnasta riippuen maahanmuuttajataustaiset oppilaat voivat saada oman äidinkielen opetusta, mutta se ei ole lakisääteinen oikeus.

Oppilas voi osallistua yhden äidinkielen opiskeluun. Suomalaiset paluumuuttajaoppilaat ja ulkomailta adoptoidut lapset voivat osallistua opetukseen ylläpitääkseen ulkomailla opittua vieraan kielen taitoaan. Opetusta annetaan yleensä kaksi tuntia viikossa, ja oppitunnit ovat koulutuntien jälkeen.

Palvelun toteuttaa

Porin kaupunki

Palvelusta vastaa

Porin kaupunki
Tekstistä vastaa: Porin kaupunki
Päivitetty: 16.5.2022