suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Mikkelin kaupunki

Maahanmuuttajien oman äidinkielen opetus

  • Palvelu
  • Mikkeli
  • Julkinen palvelu

Äidinkielenään tai sen rinnalla muuta kuin suomea puhuville oppilaille voidaan järjestää Mikkelissä oman äidinkielen opetusta, mikäli budjetti sen mahdollistaa ja kieleen on opettaja. Opetusta järjestetään Mikkelin eri kouluilla. Opetusta annetaan kaksi tuntia viikossa ja tunnit pidetään normaalin lukujärjestyksen ulkopuolella iltapäivisin ja iltaisin.

Opetusryhmään voi kuulua esikoululaisia ja perusopetuksen eri-ikäisiä oppilaita, ja he voivat olla eri kouluista. Opetusryhmät pyritään mahdollisuuksien mukaan muodostamaan oppilaiden ikätaso ja kielitaito huomioiden.

Toimi näin

Oman äidinkielen opetuksesta kiinnostuneiden oppilaiden huoltajat ottavat yhteyttä oman koulunsa rehtoriin.

Kenelle ja millä ehdoin

Muuta kieltä kuin suomea äidinkielenään tai oman äidinkielensä ohella puhuvien oppilaiden on mahdollista saada oman äidinkielen opetusta, mikäli ryhmän perustamiseen vaadittavat ehdot täyttyvät.

Palvelu on maksuton.

Opetus on maksutonta. Oppilaan vanhemmat vastaavat mahdollisista kuljetuksista sekä matka- ja oppimateriaalikustannuksista.

Tausta ja lainsäädäntö

Asuinkunnasta riippuen maahanmuuttajataustaiset oppilaat voivat saada oman äidinkielen opetusta, mutta se ei ole lakisääteinen oikeus.

Oppilas voi osallistua yhden äidinkielen opiskeluun. Suomalaiset paluumuuttajaoppilaat ja ulkomailta adoptoidut lapset voivat osallistua opetukseen ylläpitääkseen ulkomailla opittua vieraan kielen taitoaan. Opetusta annetaan yleensä kaksi tuntia viikossa, ja oppitunnit ovat koulutuntien jälkeen.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaMikkelin kaupunki
Palvelusta vastaaMikkelin kaupunki
Alue Mikkeli
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Mikkelin kaupunki
Päivitetty: 30.7.2020