suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kankaanpään kaupunki

Maahanmuuttajien oman äidinkielen opetus

  • Palvelu
  • Kankaanpää
  • Julkinen palvelu

Äidinkielenään tai sen rinnalla muuta kuin suomea puhuville oppilaille voidaan järjestää Kankaanpäässä oman äidinkielen opetusta, mikäli budjetti sen mahdollistaa ja kieleen on opettaja. Jos opetusta järjestetään, opetusryhmässä tulee olla vähintään neljä oppilasta. Opetusta järjestetään Kankaanpään eri kouluilla. Opetusta annetaan kaksi tuntia viikossa ja tunnit pidetään normaalin lukujärjestykse ...

Toimi näin

Oman äidinkielen opetusta tarvitsevien oppilaiden huoltajat ottavat yhteyttä oman koulunsa rehtoriin.

Kenelle ja millä ehdoin

Muuta kieltä kuin suomea äidinkielenään tai oman äidinkielensä ohella puhuvien oppilaiden on mahdollista saada oman äidinkielen opetusta, mikäli ryhmän perustamiseen vaadittavat ehdot täyttyvät.

Tausta ja lainsäädäntö

Asuinkunnasta riippuen maahanmuuttajataustaiset oppilaat voivat saada oman äidinkielen opetusta, mutta se ei ole lakisääteinen oikeus.

Oppilas voi osallistua yhden äidinkielen opiskeluun. Suomalaiset paluumuuttajaoppilaat ja ulkomailta adoptoidut lapset voivat osallistua opetukseen ylläpitääkseen ulkomailla opittua vieraan kielen taitoaan. Opetusta annetaan yleensä kaksi tuntia viikossa, ja oppitunnit ovat koulutuntien jälkeen.

Palvelun toteuttaa

Kankaanpään kaupunki

Palvelusta vastaa

Kankaanpään kaupunki
Tekstistä vastaa: Kankaanpään kaupunki
Päivitetty: 4.3.2022