suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio ELY-keskus

Maa-alueen rauhoittaminen luonnonsuojelualueeksi

  • Palvelu
  • Koko maa poislukien Ahvenanmaa
  • Julkinen palvelu

Maanomistaja voi tarjota maa-aluettaan suojeltavaksi (joko koko kiinteistö tai määräala) osana METSO-ohjelmaa tai soidensuojelun vapaaehtoiseksi edistämiseksi. Vaihtoehtoisesti luonnonsuojelualueen perustaminen voi alkaa ELY-keskuksen aloitteesta luonnonsuojeluohjelman tai kaavakohteen toimeenpanemiseksi.

Jos alue täyttää suojelukriteerit ja korvauksesta (yksityinen suojelualue) tai mahdollisest ...

Toimi näin

Tarkemmat tiedot, toimintaohjeet ja asiointilomakkeet löytyvät metsonpolku.fi-verkkosivuilta. Ensisijainen asiointikanava on METSO-metsiensuojeluohjelman verkkoasiointi. Keskimääräinen käsittelyaika on 6 - 12 kk.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelun käyttöä varten tarvitaan kohteen kiinteistörekisteritunnus. Luonnonsuojelualueen perustamiseen liittyvät ehdot ja kriteerit löytyvät metsonpolku-verkkopalvelusta sekä ympäristöministeriön verkkopalvelusta.

Palvelun toteuttaa

ELY-keskus

Muut vastuuorganisaatiot

Pohjois-Savon ELY-keskus, Uudenmaan ELY-keskus, Kainuun ELY-keskus, Kaakkois-Suomen ELY-keskus, Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus, Varsinais-Suomen ELY-keskus, Pohjanmaan ELY-keskus, Keski-Suomen ELY-keskus, Lapin ELY-keskus, Hämeen ELY-keskus, Satakunnan ELY-keskus, Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus, Etelä-Savon ELY-keskus, Pohjois-Karjalan ELY-keskus, Pirkanmaan ELY-keskus

Palvelusta vastaa

ELY-keskus
Tekstistä vastaa: ELY-keskus
Päivitetty: 23.3.2021