suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kajaanin kaupunki

Maa-ainesten kotitarveotosta ilmoittaminen

  • Lupa tai muu velvoite
  • Kajaani
  • Julkinen palvelu

Maa-ainesten ottaminen omaan tavanomaiseen kotitarvekäyttöön, kuten rakentamiseen tai kulkuyhteyksien kunnossapitoon, ei edellytä maa-aineslupaa. Jos maa-ainesta on otettu tai sitä aiotaan ottaa yli 500 kuutiota, siitä on ilmoitettava kunnan ympäristönsuojeluviranomaiselle. Kotitarveottamisessa maa-aineksia otetaan omalta maalta, yhteisalueelta tai maanottorasitteeseen perustuen toisen maalta. Ote ...

Toimi näin

Ilmoita kotitarveotosta lomakkeella Kajaanin kaupungin ympäristönsuojeluviranomaiselle postitse, sähköpostitse tai tuomalle se kaupungintalon palvelupisteeseen.

Kerro ilmoituksessasi riittävät tiedot ottamisalueen laajuudesta ja ainesten käyttötarkoituksesta.

Tausta ja lainsäädäntö

Maa-ainesten eli kiven, soran, hiekan, saven ja mullan ottaminen omaan tavanomaiseen kotitarvekäyttöön, kuten rakentamiseen tai kulkuyhteyksien kunnossapitoon, ei edellytä maa-aineslupaa.

Jos maa-ainesta on otettu tai sitä aiotaan ottaa yli 500 kuutiota, siitä on ilmoitettava kunnan ympäristönsuojeluviranomaiselle. Kotitarveottamisessa maa-aineksia otetaan omalta maalta, yhteisalueelta tai maanottorasitteeseen perustuen toisen maalta.

Maa-ainesten kotitarveottamiselle ja -käytölle ei ole määritetty yksiselitteisiä määriä, vaan käyttötarkoitus ratkaisee sen, onko kyseessä kotitarveotto. Otettuja maa-aineksia ei saa myydä.

Palvelun toteuttaa

Kajaanin kaupunki

Palvelusta vastaa

Kajaanin kaupunki
Tekstistä vastaa: Kajaanin kaupunki
Päivitetty: 9.1.2023