suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Tampereen kaupunki

Lyhytkestoiset opinnot työttömyysetuudella

  • Palvelu
  • Tampere
  • Julkinen palvelu

Tampereen kaupunki vastaa palvelun tarjoamisesta henkilöille, joiden kotikunta on Tampere ja jotka kuuluvat työllisyyden edistämisen kuntakokeilun kohderyhmään. Tampere vastaa palvelusta myös kotoutumisaikaisille pirkanmaalaisille maahanmuuttajille. Palvelu ei koske Pirkanmaan kunnista Kuhmoisten kotoutumisaikaisia maahanmuuttajia.

Kokeilun kohderyhmään kuuluvat työttömät työnhakijat, työllistett ...

Toimi näin

Jos olet asiakkaanamme Tampereen työllisyys- ja kasvupalveluissa ja suunnittelet opiskelun aloittamista, ota hyvissä ajoin yhteyttä OMA-valmentajaasi. Kaikista opinnoista on ilmoitettava etukäteen ennen opintojen aloittamista.

Ota yhteyttä asiakaspalvelumme neuvontaan tai jätä yhteydenottopyyntö Oma asiointi verkkopalvelussa. Voit myös soittaa henkilöasiakkaan yleiseen neuvontapalveluun.

Tampereen työllisyys- ja kasvupalvelut selvittää tarvittaessa opintosi ja antaa niistä lausunnon työttömyysturvan maksajalle eli Kelalle tai työttömyyskassalle.

Kenelle ja millä ehdoin

Sinun on täytettävä tietyt ehdot, jotta voit saada työttömyysturvaa, kun opiskelet.

  • Kotikuntasi on Tampere ja kuulut työllisyyden edistämisen kuntakokeilun kohderyhmään. Tampere vastaa palvelusta myös kotoutumisaikaisille pirkanmaalaisille maahanmuuttajille
  • Olet yli 25-vuotias
  • Opintojesi kokonaiskesto on alle kuusi kuukautta
  • Opinnot antavat sinulle ammatillisia valmiuksia tai edistävät yrittäjyyssuunnitelmiasi.

Opintojen tulee edistää työllistymistäsi, joten et voi saada työttömyysturvaa esimerkiksi selkeästi harrasteluonteisiin opintoihin.

Jos opintojesi kokonaiskesto on yli kuusi kuukautta, ne eivät ole lyhytkestoisia. Tällöin sinun kannattaa selvittää, onko sinulla oikeus työttömyystuella tuettuihin omaehtoisiin opintoihin tai sivutoimisiin opintoihin.

Jos haluat jatkaa aiemmin keskeytyneitä opintoja, täytyy opintojen keskeytymisestä olla kulunut vähintään vuosi.

Oikeus lyhytkestoiseen päätoimiseen opiskeluun työttömyysturvalla on kertaluontoinen. Saat oikeuden uudelleen, kun 26 viikon työssäoloehto on täyttynyt ja ansiopäivärahan enimmäisajan laskenta on aloitettu alusta.

Lyhytkestoisten opintojen tekeminen ajallisesti jaksotettuna voi olla mahdollista, kunhan olet tarpeeksi ajoissa yhteydessä Tampereen kaupungin työllisyys- ja kasvupalveluihin.

Palvelun toteuttaa

Tampereen kaupunki

Palvelusta vastaa

Tampereen kaupunki
Tekstistä vastaa: Tampereen kaupunki
Päivitetty: 16.2.2023