suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Ruokavirasto

Lupa pakata sertifioitua siementä ja siemenperunaa

  • Lupa tai muu velvoite
  • Koko Suomi
  • Julkinen palvelu

Pakkaamolla on oltava ammattitaitoinen henkilökunta ja pakkaamotoiminnassa tarvittavat asianmukaiset tilat ja laitteet. Pakkaaja hakee luvan kirjallisesti Ruokaviraston siemenyksiköstä saatavalla lomakkeella. Pakkaamo esittää hakemuksessa siementen hankintaa, käsittelyä ja varastointia sekä muuta toimintaa koskevat selvitykset ja yhteystiedot. Pakkaamolupahakemus löytyy Ruokaviraston sivuilta. Hakemuksen saapumisen jälkeen Ruokaviraston siemenyksikkö tekee uusiin pakkaamoihin tarkastuksen pakkaamon toimitiloissa ja selvittää täyttyvätkö luvan edellytykset. Vanhojen pakkaamoiden osalta tarkastus on tehtävä riskiperusteisesti vähintään kerran hyväksyntäjakson aikana. Henkilökunnalle lähetetään lisäksi koe, jolla testataan pakkaamon henkilöstön ammattitaito. Tämän jälkeen Ruokaviraston siemenyksikkö tekee päätöksen pakkaamoluvasta.

Toimi näin

Täytä siemenpakkaamolupahakemus ja toimita se Ruokaviraston Loimaan toimipisteeseen sähköpostilla, postitse tai toimittamalla se toimipisteeseen itse. Hakemus on jätettävä viimeistään kolme kuukautta ennen voimassaolevan luvan päättymistä.

Kenelle ja millä ehdoin

Pakkaamolla tulee olla käytettävissä ammattitaitoinen henkilökunta, tarpeelliset ja riittävät toimitilat, varastot, laitteisto kylvösiemenerien muodostamiseksi ja saattamiseksi markkinointikelpoiseksi.

Palvelu on maksullinen.

Hintatiedot löytyvät Ruokaviraston hinnastosta


Määräaika

Hakemus on jätettävä viimeistään kolme kuukautta ennen voimassa olevan luvan päättymistä.

Käsittelyaika

Siemenpakkaamoiden hyväksyminen: 6 kk

Voimassaoloaika

10 vuotta

Tausta ja lainsäädäntö

Perustiedot

Palvelun toteuttaaRuokavirasto
Palvelusta vastaaRuokavirasto
Alue Koko Suomi
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: Ruokavirasto
Päivitetty: 11.9.2020