suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes)

Lupa kasvinsuojelukoulutuksen ja -tutkinnon järjestäjäksi

  • Lupa tai muu velvoite
  • Koko Suomi
  • Julkinen palvelu

Lupaa kasvinsuojeluaineiden käsittelyä ja käyttöä koskevan koulutuksen sekä kasvinsuojeluaineita koskevan tutkinnon (kasvinsuojelututkinto) järjestäjäksi haetaan Tukesista. Hakija voi olla yksityinen henkilö tai yrityksen/yhteisön jäsen, joka täyttää koulutuksen ja tutkinnon järjestäjälle asetetut vaatimukset.

Toimi näin

Lupaa kasvinsuojelukoulutuksen ja -tutkinnon järjestäjäksi haetaan Tukesista. Voit liittää hakemukseesi suosituksia, mutta muistathan ilmoittaa suosittelijan yhteystiedot. Hakemuksen käsittely helpottuu, jos se sisältää riittävästi tietoa työ- ja kouluttajakokemuksesta. Tarvittaessa kouluttajakokemukseen voit lisätä myös luennot ja koulutukset, jotka eivät suoraan liity kasvinsuojeluun.

Sinuun ollaan yhteydessä Tukesista hakemuksen vastaanoton jälkeen. Vahvistamme silloin hyväksyttävyyden ja seuraavan koulutuksen ajankohdan. Varsinainen hyväksyntä myönnetään, kun olet käynyt Tukesin järjestämän yksipäiväisen kouluttajakoulutuksen ja suorittanut kasvinsuojelututkinnon. Hyväksymispäätös lähetetään kirjeitse. Tukes ei järjestä kasvinsuojelututkintotilaisuuksia, vaan voit käydä suorittamassa tutkinnon Tukesin valtuuttaman tutkinnonjärjestäjän järjestämässä tenttitilaisuudessa.

Kenelle ja millä ehdoin

Kasvinsuojelukoulutuksen ja -tutkinnon järjestäjältä edellytetään:

- Vähintään toisen asteen ammatillinen koulutus, joka sisältää kasvinsuojeluaineita ja niiden käyttöä koskevia kursseja, tai kasvinsuojelualan työkokemus

- Kokemus kouluttajana toimimisesta

- Hyväksytty kasvinsuojeluainetutkinto

- Kasvinsuojeluun liittyvät muut koulutukset ja kurssit katsotaan eduksi

- Osallistuminen Tukesin järjestämään kouluttajien koulutukseen ja mahdollisiin jatkokoulutuksiin.

Koulutuksen järjestäjän tulee toimittaa lain vaatimukset täyttävä koulutusohjelma Tukesiin kuukautta ennen ensimmäisen koulutuksen järjestämistä. Tukesille toimitettavia tietoja ovat koulutuspäivien sisältö, alustava aikataulusuunnitelma, kouluttajat ja vastuullisen kouluttajan yhteystiedot. Koulutuksen järjestäjän tulee ilmoittaa merkittävistä sisällöllisistä muutoksista Tukesiin.

Palvelu on maksullinen.


Määräaika

Hyväksyntä vasta, kun hakija käy suorittamassa kasvinsuojelututkinnon Tukesin valtuuttaman tutkinnonjärjestäjän järjestämässä tenttitilaisuudessa

Käsittelyaika

Vaihtelee sen mukaan, miten hakija on suorittanut Tukesin järjestämän yksipäiväisen kouluttajakoulutuksen ja suorittanut kasvinsuojelututkinnon.

Voimassaoloaika

Viisi vuotta

Perustiedot

Palvelun toteuttaaTurvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes)
Palvelusta vastaaTurvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes)
Alue Koko Suomi
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes)
Päivitetty: 20.8.2020