suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kotkan kaupunki

Luontopolut

  • Palvelu
  • Kotka
  • Julkinen palvelu

Santalahden luontopolku sijaitsee pääosin Kotkan kaupungin omistamilla metsämailla ja ranta-alueilla Mussalossa. Reitin yhteispituus on noin 4,5 km ja se sisältää kaksi eri reittivaihtoehtoa. Noin 2,4 kilometriä pitkä metsäinen luontopolku kiertää Mussalon saaren keskiosissa sekä länsirannoilla. Rantapolku taas kulkee kallioisella saaristomeren etelärannalla, josta avautuu mahtavat merimaisemat Suomenlahden saaristoon. Tämän reitin pituus on noin 2,1 kilometriä.

Luontopolku on opastettu puihin maalatuilla merkeillä. Merireitti on merkattu sinisillä ja metsäreitti oransseilla merkeillä. Reitti kulkee vaihtelevassa maastossa ja rastit esittelevät karujen kallioiden, metsien, merenrannan ja soiden kasvillisuutta ja eläimistöä. Näköalakallioilla voi ihastella saaristomaisemia ja seurata lintujen elämää.

Toimi näin

Suomessa saat jokamiehen oikeudella kulkea ja oleskella myös toisen omistamalla maa- ja vesialueella. Älä kuitenkaan aiheuta luonnolle vahinkoa, haittaa tai tarpeetonta häiriötä. Avotulen sytyttäminen ilman maanomistajan lupaa on kielletty, mutta marjoja, sieniä ja kukkia saat poimia (lukuun ottamatta rauhoitetut). Jäkälän, sammalen, tuohen sekä puiden ja pensaiden oksien ottaminen on kielletty.

Siivoa aina jälkesi ja tuo roskat pois maastosta. Suothan myös muille retkeilijöille mahdollisuuden nauttia luonnon rauhasta.

Huomioithan myös, että koirat on pidettävä aina kytkettyinä!

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKotkan kaupunki
Palvelusta vastaaKotkan kaupunki
Alue Kotka
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Kotkan kaupunki
Päivitetty: 23.2.2022