suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Petäjäveden kunta

Lukion opinto-ohjaus

  • Palvelu
  • Petäjävesi
  • Julkinen palvelu

Petäjäveden lukiossa toimii oma opinto-ohjaaja. Opinto-ohjauksessa on kaksi pakollista kurssia. OP1P-kurssin oppitunnit järjestetään hajautettuna kolmen lukiovuoden ajalle. OP2P-kurssi järjestetään toisena lukiovuonna. Lisäksi jokaisen lukiolaisen kanssa laaditaan lukion aikana henkilökohtainen opiskelusuunnitelma, ylioppilaskirjoitussuunnitelma ja jatko-opintosuunnitelma. Opinto-ohjausta annetaan ryhmäohjauksena, pienryhmäohjauksena ja henkilökohtaisena ohjauksena.

Toimi näin

Opinto-ohjaaja on koululla tavattavissa päivittäin ja opinto-ohjaajan työhuone löytyy alakäytävältä. Voit myös varata ajan Wilma-järjestelmän kautta, sähköpostilla tai puhelimitse.

Kenelle ja millä ehdoin

Jokaisella lukiolaisella on oikeus saada opinto-ohjausta.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Lukiossa opiskelevalla on oikeus saada säännöllisesti opintoihin sisältyvää opinto-ohjausta. Lisäksi opiskelija saa ohjausta jatko-opintoihin hakeutumisessa.

Lukio-opiskelijana laadit itsellesi henkilökohtaisen opintosuunnitelman. Se sisältää opiskelusuunnitelman, ylioppilastutkintosuunnitelman sekä jatko-opinto- ja urasuunnitelman. Suunnitelma laaditaan opetushenkilöstön tuella opintojen alussa ja sitä päivitetään säännöllisesti opintojen edetessä.

Olet oikeutettu opintoihin hakeutumiseen ja urasuunnitelmiin liittyvää ohjausta, jos olet suorittanut lukion oppimäärän, etkä ole saanut jatko-opiskelupaikkaa tutkintoon johtavassa koulutuksessa. Olet oikeutettu ohjaukseen oppimäärän suorittamisvuotta seuraavan vuoden aikana. Ohjauksesta vastaa koulutuksen järjestäjä, jonka oppilaitoksessa oppimäärä on suoritettu. Koulutuksen järjestäjä on voinut keskittää jälkiohjauksen tarjoamisen johonkin oppilaitokseen.

Ohjauksen tavoitteena on, että opiskelija kykenee hyödyntämään saamaansa opinto-ohjausta ja muuta ohjausta ja perehtyy monipuolisesti jatko-opintovaihtoehtoihin sekä osaa tehdä mielekkään jatko-opinto- ja urasuunnitelman lukio-opintojen aikana.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaPetäjäveden kunta
Palvelusta vastaaPetäjäveden kunta
Alue Petäjävesi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Petäjäveden kunta
Päivitetty: 27.5.2021