suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Ylöjärven kaupunki

Lukiokoulutus

  • Palvelu
  • Ylöjärvi
  • Julkinen palvelu

Ylöjärven lukio toimii Ylöjärvellä vuonna 2012 valmistuneessa Koulutuskeskus Valossa. Koulussamme on yli 400 opiskelijaa ja meillä on mahdollisuus suorittaa myös kaksoistutkinto. Koulutuskeskuksessa toimii myös Tredun (Tampereen seudun ammattiopiston) ammatillista koulutusta.

Koulumme nykyaikaiset ja viihtyisät tilat mahdollistavat monipuoliset ja tehokkaat opiskelutavat. Lukiomme tarjoaa laadukasta opetusta monipuolisin opetusmenetelmin.

Olemme edelläkävijöitä tiimioppimisen ja tietotekniikan hyödyntämisessä lukio-opinnoissa. Koulumme tarjoaa käyttömaksua vastaan tietokoneen opiskelijan käyttöön.

Tiimioppimisella pyrimme antamaan kokemuksia ja valmiuksia jatko-opintoihin ja työelämää varten.

Kansainvälisyystoimintamme on vilkasta ja kuulumme European school network-verkostoon, jossa tarjoamme opiskelijavaihtoja eurooppalaisten ystävyyskoulujemme kanssa.

Ylöjärven lukio on toinen Suomen kahdesta valtakunnallisen yrittäjyyden erityisen koulutustehtävän saaneesta lukiosta, ja ainoa yrittäjyyslukio pääkaupunkiseudun ulkopuolella.

Lisäksi urheilijan on mahdollista sisällyttää lukio-opintoihinsa kursseja harjoittelustaan yhteistyössä Urheiluakatemian kanssa.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Opiskeluun tarvittavat välineet ovat maksuttomia niille opiskelijoille, joilla oppivelvollisuus jatkuu toiselle asteelle. Oppivelvollisuus jatkuu toiselle asteelle, jos opiskelija on suorittanut peruskoulun 9. luokan keväällä 2021 tai myöhemmin.

Tausta ja lainsäädäntö

Lukiokoulutus antaa valmiudet aloittaa opinnot yliopistossa tai ammattikorkeakoulussa. Lukiokoulutuksen päätteeksi suoritetaan ylioppilastutkinto, joka antaa yleisen korkeakoulukelpoisuuden.

Voit pyrkiä haluamaasi oppilaitokseen. Koulutuksen järjestäjä päättää, kenet ottaa opiskelijaksi oppilaitokseensa.

Lukiokoulutuksen oppimäärän tavoitteellinen suorittamisaika on kolme vuotta. Oppimäärät ja niihin kuuluvat opinnot mitataan opintopisteillä. Nuorille tarkoitetun lukiokoulutuksen oppimäärän laajuus on 150 opintopistettä. Nuorille tarkoitettuun oppimäärään kuuluvat opinnot on mitoitettu päätoimista opiskelua varten. Lukiokoulutusta järjestetään erikseen myös aikuisille tarkoitettuina oppimäärinä.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaYlöjärven kaupunki
Palvelusta vastaaYlöjärven kaupunki
Alue Ylöjärvi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Ylöjärven kaupunki
Päivitetty: 23.9.2020