suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Vaasan kaupunki

Lukiokoulutus

  • Palvelu
  • Vaasa
  • Julkinen palvelu

Lukio on kurssimuotoinen koulu, jossa ei ole vuosiluokkia. Lukiokoulutus tähtää ylioppilastutkintoon. Koulutusta järjestetään muun muassa lukioissa ja aikuislukioissa.

Lukion oppimäärä on laajuudeltaan kolmivuotinen, mutta halutessaan opiskeluaikaa voi lyhentää tai pidentää.

Vaasassa lukioissa voi opiskella suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Vaasassa toimii neljä lukiota: Vaasan lyseon lukio ja sen aikuislinja, Vasa gymnasium, Vasa övningsskola gymnasium ja sen IB-linja sekä Vasa svenska aftonläroverk.

Toimi näin

Tutustu lukioihin lukioiden sivuilla. Lukioon voi hakea yhteishaulla.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Opiskeluun tarvittavat välineet ovat maksuttomia niille opiskelijoille, joilla oppivelvollisuus jatkuu toiselle asteelle. Oppivelvollisuus jatkuu toiselle asteelle, jos opiskelija on suorittanut peruskoulun 9. luokan keväällä 2021 tai myöhemmin.

Tausta ja lainsäädäntö

Lukiokoulutus antaa valmiudet aloittaa opinnot yliopistossa tai ammattikorkeakoulussa. Lukiokoulutuksen päätteeksi suoritetaan ylioppilastutkinto, joka antaa yleisen korkeakoulukelpoisuuden.

Voit pyrkiä haluamaasi oppilaitokseen. Koulutuksen järjestäjä päättää, kenet ottaa opiskelijaksi oppilaitokseensa.

Lukiokoulutuksen oppimäärän tavoitteellinen suorittamisaika on kolme vuotta. Oppimäärät ja niihin kuuluvat opinnot mitataan opintopisteillä. Nuorille tarkoitetun lukiokoulutuksen oppimäärän laajuus on 150 opintopistettä. Nuorille tarkoitettuun oppimäärään kuuluvat opinnot on mitoitettu päätoimista opiskelua varten. Lukiokoulutusta järjestetään erikseen myös aikuisille tarkoitettuina oppimäärinä.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaVaasan kaupunki
Palvelusta vastaaVaasan kaupunki
Alue Vaasa
Palvelun kieletenglanti, suomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: Vaasan kaupunki
Päivitetty: 22.3.2022