suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Vaalan kunta

Lukiokoulutus

  • Palvelu
  • Vaala
  • Julkinen palvelu

Vaalan lukion on osaava, turvallinen ja vahva yleislukio, jossa on pätevä opetus ja ajanmukaiset tilat. Lukiossa ei ole keskiarvorajaa. Vaalan lukiolaisilla on käytössään henkilökohtaiset läppärit ja opiskelijakohtainen Lanskin -lisenssi. Lukiolaiset saavat myös maksutoman koulukuljetuksen. Vaalan lukiossa on laajaa kansainvälistä toimintaa, toimiva opiskelijahuolto ja aktiivinen oppilaskunta. Abi- ja nivelkursseja järjestetään matematiikassa. Lukio toimii opetus- ja kulttuuriministeriön valinnaisuutta lisäävänä tuntijakokouluna lukuvuosina 2016-2020. Vaalan lukio sai 2015 Rokua Geopark-oppilaitosstatuksen.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Opiskeluun tarvittavat välineet ovat maksuttomia niille opiskelijoille, joilla oppivelvollisuus jatkuu toiselle asteelle. Oppivelvollisuus jatkuu toiselle asteelle, jos opiskelija on suorittanut peruskoulun 9. luokan keväällä 2021 tai myöhemmin.

Tausta ja lainsäädäntö

Lukiokoulutus antaa valmiudet aloittaa opinnot yliopistossa tai ammattikorkeakoulussa. Lukiokoulutuksen päätteeksi suoritetaan ylioppilastutkinto, joka antaa yleisen korkeakoulukelpoisuuden.

Voit pyrkiä haluamaasi oppilaitokseen. Koulutuksen järjestäjä päättää, kenet ottaa opiskelijaksi oppilaitokseensa.

Lukiokoulutuksen oppimäärän tavoitteellinen suorittamisaika on kolme vuotta. Oppimäärät ja niihin kuuluvat opinnot mitataan opintopisteillä. Nuorille tarkoitetun lukiokoulutuksen oppimäärän laajuus on 150 opintopistettä. Nuorille tarkoitettuun oppimäärään kuuluvat opinnot on mitoitettu päätoimista opiskelua varten. Lukiokoulutusta järjestetään erikseen myös aikuisille tarkoitettuina oppimäärinä.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaVaalan kunta
Palvelusta vastaaVaalan kunta
Alue Vaala
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Vaalan kunta
Päivitetty: 5.11.2020