suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Taivalkosken kunta

Lukiokoulutus

  • Palvelu
  • Taivalkoski
  • Julkinen palvelu

Taivalkosken lukiossa opiskelet pienessä ja vireässä opinahjossa, jossa sinulle on tarjolla hyvä kurssivalikoima.

Lisäksi voit suorittaa kursseja eLukiossa (Moodle-oppimisympäristössä internetissä). Tämä antaa sinulle mahdollisuuden opiskella harvinaisempia kieliä esimerkiksi venäjää, japania, espanjaa.

Taivalkosken lukiossa sinulla on mahdollisuus saada kursseja myös harrastustoiminnasta, vaikkapa urheiluvalmennuksesta.

Lisäksi Taivalkoskella toimiva OSAO:n ammatillinen koulutusyksikkö tarjoaa sinulle mahdollisuuden suorittaa ylioppilastutkinnon lisäksi kaksois- tai kolmoistutkinnon.

Toimi näin

Hae lukioon valtakunnallisessa yhteishaussa.

Kenelle ja millä ehdoin

Peruskoulun päättötodistuksesi keskiarvon tulee olla vähintään 7.

Palvelu on maksuton.

Opiskeluun tarvittavat välineet ovat maksuttomia niille opiskelijoille, joilla oppivelvollisuus jatkuu toiselle asteelle. Oppivelvollisuus jatkuu toiselle asteelle, jos opiskelija on suorittanut peruskoulun 9. luokan keväällä 2021 tai myöhemmin.

Koulu tarjoaa sinulle pakollisten kurssien ilmaiset oppimateriaalit sekä kannettavan tietokoneen. Lisäksi lukiolla on ilmainen asuntola.

Tausta ja lainsäädäntö

Lukiokoulutus antaa valmiudet aloittaa opinnot yliopistossa tai ammattikorkeakoulussa. Lukiokoulutuksen päätteeksi suoritetaan ylioppilastutkinto, joka antaa yleisen korkeakoulukelpoisuuden.

Voit pyrkiä haluamaasi oppilaitokseen. Koulutuksen järjestäjä päättää, kenet ottaa opiskelijaksi oppilaitokseensa.

Lukiokoulutuksen oppimäärän tavoitteellinen suorittamisaika on kolme vuotta. Oppimäärät ja niihin kuuluvat opinnot mitataan opintopisteillä. Nuorille tarkoitetun lukiokoulutuksen oppimäärän laajuus on 150 opintopistettä. Nuorille tarkoitettuun oppimäärään kuuluvat opinnot on mitoitettu päätoimista opiskelua varten. Lukiokoulutusta järjestetään erikseen myös aikuisille tarkoitettuina oppimäärinä.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaTaivalkosken kunta
Palvelusta vastaaTaivalkosken kunta
Alue Taivalkoski
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Taivalkosken kunta
Päivitetty: 21.12.2020