suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Simon kunta

Lukiokoulutus

  • Palvelu
  • Simo
  • Julkinen palvelu

Simon lukio on pieni yleislukio, jossa voi suorittaa nuorten ja aikuisten lukiokoulutuksen lisäksi ammattilukio-opintoja (kaksois- ja tai kolmoistutkinto) yhteistyössä ammattiopisto Lappian kanssa. Opiskelijalla on myös mahdollisuus suorittaa esim. lyhyiden kielten verkkokursseja TutorHousen Digiluokassa. Lukion opiskelija saa käyttöönsä ilmaiset oppikirjat ja kannettavan tietokoneen. Lisäksi vähintään 5 km:n päässä asuvalle opiskelijalle maksetaan koulumatkatukea 43€/kk.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Opiskeluun tarvittavat välineet ovat maksuttomia niille opiskelijoille, joilla oppivelvollisuus jatkuu toiselle asteelle. Oppivelvollisuus jatkuu toiselle asteelle, jos opiskelija on suorittanut peruskoulun 9. luokan keväällä 2021 tai myöhemmin.

Simon lukion opiskelija saa käyttöönsä ilmaiset oppikirjat ja kannettavan tietokoneen.

Tausta ja lainsäädäntö

Lukiokoulutus antaa valmiudet aloittaa opinnot yliopistossa tai ammattikorkeakoulussa. Lukiokoulutuksen päätteeksi suoritetaan ylioppilastutkinto, joka antaa yleisen korkeakoulukelpoisuuden.

Voit pyrkiä haluamaasi oppilaitokseen. Koulutuksen järjestäjä päättää, kenet ottaa opiskelijaksi oppilaitokseensa.

Lukiokoulutuksen oppimäärän tavoitteellinen suorittamisaika on kolme vuotta. Oppimäärät ja niihin kuuluvat opinnot mitataan opintopisteillä. Nuorille tarkoitetun lukiokoulutuksen oppimäärän laajuus on 150 opintopistettä. Nuorille tarkoitettuun oppimäärään kuuluvat opinnot on mitoitettu päätoimista opiskelua varten. Lukiokoulutusta järjestetään erikseen myös aikuisille tarkoitettuina oppimäärinä.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaSimon kunta
Palvelusta vastaaSimon kunta
Alue Simo
Palvelun kieletsuomi, ruotsi, englanti
Tekstistä vastaa: Simon kunta
Päivitetty: 2.6.2020