suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Simon kunta

Lukiokoulutus

  • Palvelu
  • Simo
  • Julkinen palvelu

Simon lukio on pieni yleislukio, jossa voi suorittaa nuorten ja aikuisten lukiokoulutuksen lisäksi ammattilukio-opintoja (kaksois- ja tai kolmoistutkinto) yhteistyössä ammattiopisto Lappian kanssa. Opiskelijalla on myös mahdollisuus suorittaa esim. lyhyiden kielten verkkokursseja TutorHousen Digiluokassa. Lukion opiskelija saa käyttöönsä ilmaiset oppikirjat ja kannettavan tietokoneen. Lisäksi vähintään 5 km:n päässä asuvalle opiskelijalle maksetaan koulumatkatukea 43€/kk.

Toimi näin

Voit hakea lukioon valtakunnallisessa yhteishaussa

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Opetus on maksutonta. Oppikirjat opiskelija kustantaa itse.

Simon lukion opiskelija saa käyttöönsä ilmaiset oppikirjat ja kannettavan tietokoneen.

Tausta ja lainsäädäntö

Lukiokoulutus on peruskoulun jälkeistä yleissivistävää koulutusta, joka antaa valmiudet opiskeluun yliopistossa, ammattikorkeakoulussa ja lukion oppimäärään perustuvassa ammatillisessa koulutuksessa. Opiskelija voi valita, mihin lukioon haluaa hakea. Lukiot valitsevat opiskelijansa. Keskiarvorajat vaihtelevat vuosittain ja kouluittain.

Lukion oppimäärä on laajuudeltaan kolmivuotinen. Oppimäärä tulee suorittaa enintään neljässä vuodessa, jollei opiskelijalle perustellusta syystä myönnetä lisäaikaa. Oppimäärän voi suorittaa myös osallistumalla erillisiin kokeisiin.

Lukiosta valmistuakseen opiskelijan on suoritettava vähintään 75 kurssia. Aikuislukiossa vähimmäismäärä on 44 kurssia. Lukiokoulutusta järjestävät kunnat, kuntayhtymät, rekisteröidyt yhteisöt tai säätiöt, joille opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt lukiokoulutuksen järjestämisluvan.

Uusien opetussuunnitelmien mukainen lukio-opetus aloitetaan elokuussa 2021.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaSimon kunta
Palvelusta vastaaSimon kunta
Alue Simo
Palvelun kieletsuomi, ruotsi, englanti
Tekstistä vastaa: Simon kunta
Päivitetty: 2.6.2020