suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Siilinjärven kunta

Lukiokoulutus

  • Palvelu
  • Siilinjärvi
  • Julkinen palvelu

Siilinjärven lukio on vireä ja viihtyisä yleislukio. Lukiossamme on noin 300 varsinaista lukio-opiskelijaa ja lisäksi kahden tutkinnon suorittajia.

Laadukkaan lukio-opetuksen lisäksi vahvuuksiamme ovat:

  • monipuolinen kurssitarjonta, valtakunnallisten kurssien lisäksi paljon koulukohtaista tarjontaa
  • mukavan kokoiset opetusryhmät
  • hyvä kielitarjonta ja kansainvälinen toiminta
  • urheiluakatemiatoiminta.

Siilinjärven lukio toimii samassa koulukeskuksessa Ahmon yläkoulun kanssa, kuitenkin omassa siivessään. Lukion tilat ovat siistit ja hyväkuntoiset ja niiden viihtyisyyttä kehitetään yhdessä opiskelijakunnan kanssa. Opiskelijoiden käytössä on säilytyskaapit ja oleskelutiloja vapaatuntien viettoon. Lukio on mukana Liikkuva opiskelu -hankkeessa ja opiskelijoille on hankittu liikuntavälineitä välituntikäyttöön ja kotiin lainattavaksi. Olemme aloittamassa myös oppikirjojen lainaustoimintaa.

Toimi näin

Voit hakea lukioon valtakunnallisessa yhteishaussa

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Opetus on maksutonta. Oppikirjat opiskelija kustantaa itse.

Tausta ja lainsäädäntö

Lukiokoulutus on peruskoulun jälkeistä yleissivistävää koulutusta, joka antaa valmiudet opiskeluun yliopistossa, ammattikorkeakoulussa ja lukion oppimäärään perustuvassa ammatillisessa koulutuksessa. Opiskelija voi valita, mihin lukioon haluaa hakea. Lukiot valitsevat opiskelijansa. Keskiarvorajat vaihtelevat vuosittain ja kouluittain.

Lukion oppimäärä on laajuudeltaan kolmivuotinen. Oppimäärä tulee suorittaa enintään neljässä vuodessa, jollei opiskelijalle perustellusta syystä myönnetä lisäaikaa. Oppimäärän voi suorittaa myös osallistumalla erillisiin kokeisiin.

Lukiosta valmistuakseen opiskelijan on suoritettava vähintään 75 kurssia. Aikuislukiossa vähimmäismäärä on 44 kurssia. Lukiokoulutusta järjestävät kunnat, kuntayhtymät, rekisteröidyt yhteisöt tai säätiöt, joille opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt lukiokoulutuksen järjestämisluvan.

Uusien opetussuunnitelmien mukainen lukio-opetus aloitetaan elokuussa 2021.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaSiilinjärven kunta
Palvelusta vastaaSiilinjärven kunta
Alue Siilinjärvi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Siilinjärven kunta
Päivitetty: 7.10.2019